Красен Кралев: Спечелихме домакинството на Световното по волейбол заради успешното Европейско, фантастичната публика и работата на българското правителство

Наслаждавайте се на този празник, обърна се министърът към феновете

Красен Кралев: Спечелихме домакинството на Световното по волейбол заради успешното Европейско, фантастичната публика и работата на българското правителство
Три са основните причини, заради които спечелихме домакинството на Световното първенство по волейбол за мъже – успешната организация на  Европейския шампионат през 2015 г., фантастичната публика във Варна и София и огромната работа, която свършиха правителството на премиера Бойко Борисов и федерацията по волейбол. Това заяви министърът на младежта и спорта Красен Кралев преди мача България – Финландия, спечелен категорично от момчетата на Пламен Константинов с 3:0 гейма и с който стартира Световното първенство по волейбол в зала „Конгресна“ в морската столица.
 
 
„Горд и щастлив съм, че в моя роден град Варна даваме началото на Световното първенство по волейбол. За първи път в историята две страни са домакини на шампионат на планетата. Това са България и нашите добри приятели от Италия, с които работихме много през последните 4 години.
 
 
 
Наслаждавайте се на този празник, той е за Вас“, обърна се към публиката министърът.
 
Той благодари на кметовете на трите градове-домакини София, Варна и Русе за положените усилия в организацията на първенството.
По-рано през деня Красен Кралев присъства на представянето на книгата-фотоалбум за Любо Ганев „Светът отвисоко” с автори Владимир Памуков, Тодор Шабански и фотографа Бончук Андонов.
 
 
„Любо Ганев е един от най-класните и популярни по света български спортисти. Радостно е, че тази книга излиза точно в навечерието на Световното първенство, на което сме домакини, за да може повече хора да се докоснат до подобна емблематична личност и да почерпят опит и вдъхновение от неговите успехи,“ каза министър Кралев.
 
 
Първата надписана от Любо Ганев книга бе за Кралев, на когото волейболната легенда благодари за всичко, което прави за българския спорт.
Световното първенство по волейбол за мъже 2018 ще се проведе от 9 до 30 септември 2018 година в България и Италия. За пръв път домакини на събитието ще бъдат 2 държави, а България приема отново шампионат на планетата след 1970 г. В Шампионата участват 24 отбора, които са разделени в четири групи от по 6 тима. Българският отбор е в група “D” с тимовете на Полша, Иран, Куба, Финландия, Пуерто Рико, като мачовете се играят във Варна. В Русе ще се изиграят срещите от група “B” (Бразилия, Канада, Франция, Египет, Китай, Холандия). Отборите от останалите 2 групи ще играят срещите си в Италия. Нашата страна ще приеме и 12 срещи от 2-ата групова фаза на Световното първенство, които ще се играят в София и Варна.
 
Жените на България до 18 г. поемат към Гърция

Тимът на Антонина Зетова във Втора група

Волейболистките на Левски взеха бронзовите медали

„Сините“ спечелиха малкия финал със Славия

Марица е на победа от 10-а поредна титла

„Жълто-сините“ с втори пореден успех срещу ЦСКА

Марица се точи за 10-а поредна титла

Пловдивчанки срещат ЦСКА на финала

ЦСКА води с 12:5 срещу Левски във финалите

Преди финалния плейоф за титлата

Тони Зетова: Искам да се борим със силните

Положително беше желанието за игра на всички момичета, обяви селекционерът

Легендарен разпределител спря с волейбола

Надявам се бъдещето да ми е свързано с Нефтохимик, каза Иван Станев

България се класира за финалите на Евро 2024 по волейбол за жени до 18 години

Oтлично представяне на нашите момичета

Левски е на финал в родното първенство по волейбол след 10 години пауза

"Сините" елиминираха шамиона Нефтохимик

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки