Сензациите в пресата: Гласят Жоржиньо и Евандро за титуляри срещу Черно море

Нуно Рейш препоръчал вратар на Бенфика

Сензациите в пресата: Гласят Жоржиньо и Евандро за титуляри срещу Черно море

Сензациите в родната преса на 10 септември, понеделник, 2018 година:

Тема спорт: Гласят Жоржиньо и Евандро за титуляри срещу Черно море

Крилото Жоржиньо и на­падателят Евандро може да започнат като титуляри в следващия шампионатен двубой на ЦСКА. В събота, 15 септември, червените по­срещат Черно море. Двубо­ят на "Армията" започва в 20:00 часа и ще бъде преда­ван пряко по Диема спорт.

Жоржиньо и Евандро имат голям шанс да попаднат в стартовата единайсеторка. По време на паузата в първенството те се подго­твяха пълноценно и остави­ха добри впечатления у треньора Нестор Ел Маестро. Плюс за тях е, че нямаха пъ­тувания като част от коле­гите си, които имат ангажи­менти с националните си отбори и ще се приберат в София с натрупана умора.

22-годишният Жоржиньо се появи като резерва срещу Ботев (0:0) в Пловдив мина­лия кръг. Преди това лекува­ше травма, получена в дву­боя със Славия на "Армията" (2:1). Тя го извади от терена за около 20-ина дни. Фланго­вият нападател обаче вече е готов за 90 минути и е много вероятно да започне сре­щу Черно море. Същото ва­жи и за Евандро. 21-годишният център-нападател до­сега не е стартирал като титуляр за червените - има 5 шампионатни двубоя, в ко­ито е влизал като резерва, както и още един в Лига Ев­ропа. Именно в евротурнирите - при 1:2 от Копенхаген в Дания, той реализира и дебютния си и засега един­ствен гол за червените.

Евандро и Жоржиньо мо­гат да заемат местата на Джеси и Тиаго. Първият има ангажименти с националния отбор на Гана (б.р. - в събо­та игра при загубата с 0:1 от Кения). Португалецът Ти­аго пък не е убедителен напоследък и няма да е изнена­да, ако загуби мястото си сред титулярите.

Тема спорт: Рейш препоръчал вратар на Бенфика

Новият защитник Нуно Рейш е препоръчал на Бенфи­ка 24-годишния Вратар Одисеас Влаходимос. Той има гръцки корени, но е раждан в Германия и притежава мес­тен паспорт. Стражът бе привлечен от лисабонските орли през лятото и се нало­жи като титуляр - записа 4 двубоя в евротурнирите, както и толкова в първен­ството. В половината от тези срещи той запази мре­жата си суха.

Рейш заяви пред португа­лския "Рекорд", че никога не се е съмнявал в качествата на Влаходимос. Двамата бяха колеги през сезон 2016/17, ко­гато бранителят на Левски играеше за Панатинайкос. "Не е никаква изненада, че Влаходимос стана титуляр в Бенфика. В началото не бе част от основния състав на Панатинайкос, но въпреки това бе пример за професио­нализъм. Винаги бе пръв на тренировка, винаги бе под­готвен. Бе най-младият сред играчите на неговия пост. Получи няколко шанса и не ги изпусна. След тях вече не мръдна от вратата на Пана­тинайкос", каза Рейш. "Какъв вратар е? Такъв, който спа­сява не само удари, но и мачо­ве. Добър е в играта с крака, което е много важно в съвре­менния футбол. Одисеас има огромно желание да се учи. Никога не е доволен от пос­тигнатото и иска повече и повече", описа бившия си ко­лега Рейш.

Заги: Сега ще разчитаме на Левски

Треньорът на Славия коментира загубата от Крумовград

Станислав Генчев: Няма как да не съм доволен

„Показахме, че искаме в челната шестица“

Серкан Юсеин: Заслужено победихме Славия

„Още не е ясно, чакаме следващия мач на ЦСКА 1948“

Христо Янев: Надеждата остава, ще се борим

Треньорът на Ботев (Враца) призова за феърплей

Светльо Петров: Играхме силно, дори с човек по-малко

Треньорът на Етър коментира загубата във Враца

Левски ще реши бързо мача с Берое

Вижте подробности

Босът на Локо Сф: Какви италианци, какви нови собственици?

„Смешна работа! Стига фантасмагории“, отсече Иван Василев

ЦСКА показа уникални записки от равенството с Интер през 1967 година

Вижте ги

Себастиан Вия проговори за трансфер, иска най-доброто за Берое

Вижте интервю с новата звезда на старозагорци

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки