Виана е 16-ият бразилец на "Герена"

Жоазиньо най-резултатен - 16 гола на сметката си

Виана е 16-ият бразилец на "Герена"

Луан Виана е третият брази­лец в настоящия състав на Лев­ски. Единият е 23-годишният Ривалдиньо, който също като него е централен нападател. Синът на легендата Ривалдо пристигна на "Герена" през зимата като свободен агент от Динамо Буку­рещ, но при сините разочарова - бил е на терена едва в 9 мача, в които вкара 1 гол от дузпа. До­ста често той е контузен и ряд­ко се добира до групата за мачо­вете. Затова всички в Левски се надяват Луан да е по-успешен.

Другият бразилец в момента в тима е крилото Паулиньо, кой­то блесна през миналата кампания.

Преди Виана 15 негови съна­родници са обличали синята фла­нелка. Представителите на Страната на кафето са най-мно­гобройните чужденци, играли за Левски - следват сърбите с 11.

Бразилецът с най-много мачо­ве за Левски е левият бек Лусио Вагнер, който бе част от Дрийм тима на Станимир Стоилов и Наско Сираков. В онзи период при сините дойде и друг брани­тел - Диану от Беласица. Той обаче така и не игра в официа­лен мач.

Единственият бразилец с по­вече от 10 гола за тима от "Герена" е Жоазиньо - нисичкото крило има 16 на сметката си. Нито един негов сънародник не е минал котата от 10 попадения.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки