Серина, моля те, не потъпквай своята история

Истериите на Уилямс на US Open вече идват в повече

Серина, моля те, не потъпквай своята история

Серина Уилямс сътвори поредния си скандал при своите участия на US Open. Защото вече са три. Тя се опита да оправдае гнева си срещу съдията Карлос Рамос, като насочи вниманието към теми като правата на жените, равенството на полове­те, как една майка не може да печели с непозволени номера и че спрямо нея е упражнен сексизъм. Тя се опитва да се изкара жертва и това според мен се случи съвсем не на място, фактите показват, че треньорът на Серина й дава указания. Самият Патрик Муратоглу приз­на това след мача. Обвинения като „крадец" и „лъжец" към съдията пък са против всякакъв кодекс на пове­дение в играта.

Нещо повече - със Серина се процедираше по-леко, отколкото с други играчи като Денис Шаповалов, Фабио Фонини, Марсело Риос, Джеф Таранго и Давид Налбандиян, които направо бяха дисквалифици­рани за подобни неща. И Джон Макенроу също бе дисквалифициран преди почти 30 години. Може би с първото избухване Серина се опита да наруши равновесието на против­ника - едно крехко 20-годишно мо­миче, което играеше първия си фи­нал турнир от Големия шлем. В те­ниса често използват тези страте­гии, въпреки че не се много спортс­менски. След това обаче гневните изблици не бяха на място. Уилямс така и не се научи да се държи според  етикета на играта. Нека да си припомним изблиците й в миналото на същия турнир. През 2009-а сре­щу Ким Клайстерс, след отсъждане за грешка на краката при сервис, американката отиде до лайнсмена и й заяви, че ще й "навре топката в гърлото". Последва служебна точка и мач за белгийката, тъй като ре­зултатът в този момент бе 6:4, 6:5, 15:40 на сервис на Серина.

През 2011 -та историята се повто­ри във финала срещу Саманта Стоусър, когато обект на гнева на Уи­лямс бе Ева Аседраки. Тогава аме­риканката отново изоставаше с 2:6 и по време на първия гейм от вто­рия сет извика мощно Come on! още преди топката да е преминала мрежата след изпълнение на форхенд. Точката справедливо бе при­съдена на Стоусър, а последвалата разправия с Асдераки също не бе никак лицеприятна.

Сега вместо да потърси грешките в себе си, Уилямс отново използва ситуацията, за да наблегне върху съществуващия според нея двоен стандарт в тениса и неравноправие-то на жените.

Фернандо Кареньо, “Marca”

Днес е паметен ден за световния баскетбол

Майкъл Джордан спира със спорта на 16 април 2003 г.

Левски - Напук на всичко!

Пропадането на "сините" продължава, но всичко е точно

И школата на Левски е кръгла нула!

На „Герена“ не могат да се съвземат, след като бившия шеф Йончо Арсов отнесе ценната флашка

Бандата на невинните

На "Герена" няма нито един отговорен за резултатите и дълговете

Футболна еуфория завладява Добрич

Добруджа играе най-важния си мач от 21 години насам

Ще изхвърлят ли съдиите Черно море от тройката

Отношение по темата взеха треньорът Илиев и капитанът Димов

Непостоянството на Костов

Треньорът затвърди стара слабост

Всички червени картони на Роналдо през годините

Португалецът с грозна проява в Саудитска Арабия

Левски отново е тъжна картинка!

"Сините" вече не са опонент на Лудогорец и ЦСКА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки