Марек привлича национал на Руанда

Дупничани чакат още един африкански волейболист

Марек привлича национал на Руанда

Топреализаторът на Руанда е едно от двете нови попълнение на волейболния Марек, който обяви, че очаква двама африкански национали.

 
23-годишният Ив Мутабази ще пристигне в Дупница утре или най-късно в сряда, за да започне подготовка с тима. Той играе на поста диагонал, но в отделни срещи е използван и като посрещач.
 
196-сантиметровият Мутабази трябва да запълни празнината на този пост, където през миналата година игра Димитър Дулчев, който бе трансфериран преди месец в Австрия. 
 
"Днес получи виза за България и е възможно дори още утре сутрин да бъде на тренировка. Наблюдавали сме го и сме запознати с качествата му и възможностите. Като качества не се отличава с нищо в сравнение с Окело Дауди и Катбарт Малинга, така че нашата задача е да го изчистим и да го шлифоваме. Показали сме и доказали, че го правим успешно. Още миналата година щяхме да го привлечем, но тогава преговаряше с гръцкия Ираклис (Солун) и нямахме време да чакаме дали ще сключи договор с тях. Условията са договорени с Ивес, всичко е уточнено. Ще му трябва време да се аклиматизира, разбира се, но има достатъчно време до началото на сезона. Следващата седмица трябва да пристигне и втори африканец, също национал на своята страна", коментира мениджърът на тима Людмил Найденов.
 
През миналата година Мутабази е изкарал 20 дни в Гърция тренирайки с елитния бивш отбор на Пламен Константинов Ираклис, но заради финансовата криза, в която изпада тима преди шампионата, до договор не се стига. Преди 3 години, Мутабази е бил на 3-месечен лагер с японския елитен Оита Адлер, където е изкарал проби по искане на треньорът им Хируюки Фурута, но до договор не се е стигнало. Както е известно, в Япония отборите могат да ползват само по един чужденец и предпочитат за целта да привличат само опитни и класни състезатели.Дупничани ще изиграят в петък втора контрола от подготовката си. Момчетата на Виктор Карагьозов ще гостуват в Разлог на местния Пирин.
 
Бленджини обяви състава на България за Лигата на нациите

Вижте 30-те избраници на новия селекционер

Левски удари ЦСКА и е на победа от титлата (ВИДЕО)

„Сините“ биха с 3:1 и са пред първи волейболен триумф от 15 години насам

Контузия приключи сезона на Алекс Николов

Вижте подробности

Марица (Пловдив) е шампион на България за десети пореден път

След успех над ЦСКА

Левски с обрат срещу ЦСКА в първия мач от финалната серия (ВИДЕО)

"Сините" изоставаха с 0:2 гейма, но се окопитиха и победиха

Жените на България до 18 г. поемат към Гърция

Тимът на Антонина Зетова във Втора група

Волейболистките на Левски взеха бронзовите медали

„Сините“ спечелиха малкия финал със Славия

Марица е на победа от 10-а поредна титла

„Жълто-сините“ с втори пореден успех срещу ЦСКА

Марица се точи за 10-а поредна титла

Пловдивчанки срещат ЦСКА на финала

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки