Тодор Недепев би паснал като дялан камък в ЦСКА

ЦСКА осъще­стви солидна като бройка лятна селекция, която има по­тенциала да се окаже успеш­на

Тодор Недепев би паснал като дялан камък в ЦСКА

Селекцията в български усло­вия често е ло­тария. В подкре­па на това твърдение мо­жем да посочим прекрасни по­падения като Каранга и Мауридес в ЦСКА или Дембеле, Гари Родригес и актуалния Обертан на "Герена". Тепърва предстои да видим дали ЦСКА ще удари джакпота с лятната селекция, или ще изтегли къса клечка.

Първите впечатления, бли­зо 2 месеца след началото на сезона, все пак са положител­ни, най-вече що се отнася до Мауридес. Интересни попълне­ния изглеждат също крилото Жоржиньо, нападателите Евандро и Али Coy, опорният халф Бикел и бранителят Секу­лич. Вратарят Стипица и за­щитникът Перейра на този етап остават енигма.

Прави впечатление, че ка­то титуляри се наложиха трима от новите - Мауридес, Секулич и Жоржиньо. Тук обаче трябва да се отбележи много солидното българско ядро в съ­става - Чорбаджийски, Бодуров, Малинов, Десподов, по стечение на обстоятелства­та и Лясков, а да не забравяме и Манолев, който тепърва ще получава повече минути. Това солидно родно присъствие стеснява периметъра за изява на чужденците сред старто­вите 11.

Безспорният удар в лятна­та селекция е Мауридес, но за другите нови все още е малко рано за крайни оценки. Бикел показва много солидна игра в дефанзивно отношение и при притежанието на топката. влиза здраво в единоборствата и има нелош поглед върху играта. Той разполага с потен­циала да се окаже попадение.

Повече очаквах от Секулич, който дойде със солидна ви­зитка от Слован Братислава. Би трябвало да има по-сериоз­но присъствие и влияние върху играта. Може би все още се нуждае от адаптация. На него­вия пост като десен бек преди малко повече от десетилетие в ЦСКА играеше друг словашки национал - Радослав Забавник, но на този етап по никакъв на­чин не може да се говори за сравнение между двамата. За­бавник бе на доста по-високо ниво и това си пролича още от първите му мачове. Той вкара победен гол още при дебюта си за ЦСКА в първен­ството.

Жоржиньо направи много силно включване в началото на сезона. Контузията, която му причини халфът на Славия Шоколаров, обаче го извади от ритъм. Сега му е нужно време, за да се върне на сво­ето равнище отпреди трав­мата, но Жоржиньо безспорно има качества. Същото се от­нася и за Евандро, който даде добра заявка в Копенхаген с майсторския си гол от евро­пейска класа. Доста интересно попълнение е и Али Coy, послед­ният нов на този етап. Гамбиецът идва след впечатлява­що представяне в Албания и не бива да гледаме със снизхожде-ние на този факт. Да вкараш 21 гола не е лесно никъде в Европа. Coy предлага интересни опции пред атаката на ЦСКА.

Прави впечатление, че през лятото дотук не бе привлечен плеймейкър и това изглежда няма да се случи до зимата. За сметка на това бяха взети трима централни нападатели. Въпреки това не смятам, че се получава дисбаланс и вед­нага ще се аргументирам за­що. Да, Мауридес е стопроцен­тов таран. Но Евандро, а как­то изглежда и Coy, са по-разли­чен тип нападатели, те са по-раздвижени и най-вече могат да действат на повече от ед­на позиция. Евандро е способен да играе като втори напада­тел, a Coy е бил използван ка­то крило. Тази тяхна поливалентност предлага доста оп­ции. Видяхме също, че и Джеси игра зад нападателя, така че ЦСКА изобщо не е ограничен откъм варианти в атака.

Да не забравяме също, че от "Армията" потвърдиха официално за интереса си към Тодор Неделев и дадоха заяв­ка, че ще опитат отново да го привлекат през зимата. Аз смятам, че това би бил доста добър трансфер както за ЦСКА, така и за самия Неде­лев. Той е отличен футбо­лист, който би паснал като дялан камък на отбора и би могъл да остави следа с черве­ния екип.

В заключение - ЦСКА осъще­стви солидна като бройка лятна селекция, която има по­тенциала да се окаже успеш­на. Но пак казвам - оценки за това могат да се дадат не по-рано от зимата. Дълбочи­ната в състава бе многократ­но засилена, имаше стремеж и към привличането на поливалентни футболисти в защита и в атака, което дава доста опции. Тук вече идва ролята на треньора Ел Маестро да селектира и позиционира по най-успешния начин новите играчи. ЦСКА е добре екипи­ран за битката за титлата, но тепърва предстои да ви­дим резултатите от лятна­та селекция.

Георги Атанасов, "Тема Спорт"

Днес е паметен ден за световния баскетбол

Майкъл Джордан спира със спорта на 16 април 2003 г.

Левски - Напук на всичко!

Пропадането на "сините" продължава, но всичко е точно

И школата на Левски е кръгла нула!

На „Герена“ не могат да се съвземат, след като бившия шеф Йончо Арсов отнесе ценната флашка

Бандата на невинните

На "Герена" няма нито един отговорен за резултатите и дълговете

Футболна еуфория завладява Добрич

Добруджа играе най-важния си мач от 21 години насам

Ще изхвърлят ли съдиите Черно море от тройката

Отношение по темата взеха треньорът Илиев и капитанът Димов

Непостоянството на Костов

Треньорът затвърди стара слабост

Всички червени картони на Роналдо през годините

Португалецът с грозна проява в Саудитска Арабия

Левски отново е тъжна картинка!

"Сините" вече не са опонент на Лудогорец и ЦСКА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки