Поискаха оставките на шефовете на Нефтохимик

Главен мотив е лошата организация на дербито Нефтохимик - Чер­номорец

Поискаха оставките на шефовете на Нефтохимик

Истинска буря се задава на следващото заседание на местния парламент в Бургас. Входирана е докладна записка, с която се иска освобождаване на целия Съвет на директори­те на Нефтохимик и избиране на ново ръководство. Доклад­ната е входирана от група об­щински съветници, без да се уточняват имена и политиче­ски сили.

Главен мотив за исканата оставка е лошата организация на дербито Нефтохимик - Чер­номорец и липсата на нормал­ни условия за символичните го­сти.

В момента над 80 процента от собствеността на клуба е общинска. В тази връзка групата съветници твърди, че клу­бът руши имиджа на община Бургас и не може да отговори на изискванията на общество­то. Посочват се и слабите спортни резултати. Предлага се да бъде избран нов Съвет на директорите. Това трябва да стане на извънредно Общо съ­брание на дружеството, ко­ето би следвало да се проведе до 45 дни след като решение­то бъде гласувано. Не е ясно обаче дали докладната ще се приеме от мнозинството съ­ветници. Ясно е обаче, че на 28 септември предстои интерес­на общинска сесия.

В момента изпълнителен директор на Нефтохимик е Николай Тодоров.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки