Константинов: На световно първенство няма лесни мачове

"Иран е много опитен и сложен съперник"

Константинов: На световно първенство няма лесни мачове

На световно първенство няма лесни мачове, заяви Пламен Константинов по време на официалната пресконференция на селекционерите на отборите от група D, които играят в зала "Конгресна" във Варна.

 
Според него групата е много силна с много силни отбори. Константинов коментира, че с формулата на Световното първенство всеки мач ще бъде решаващ и ключов за класирането на България в следващата фаза на турнира. Той  пожела на колегите си играчите им да са да са здрави, както и успешен турнир.
 
"Не мога да кажа, че един мач ще има по-голяма или по-малка тежест. Естествено, това ще се определи в края. Всяка една победа ще ни трябва. Иран е много сериозен, много опитен и много сложен противник", добави селекционерът на България.
 
"Със сигурност Полша не може да се класира по напред, отколкото на Световното първенство преди четири години", пошегува се треньорът на световните шампиони Витал Хайнен. Той каза, че чака все още списъците на играчите на другите тимове и все още не знае кой ще играе за Куба. 
 
"Имам добри предчувствия и съм сигурен, че ще стане чудесен шампионат", добави полският селекционер.
 
Треньорът на Куба Николас Ернесто Вивес Кофини заяви, че има много млад отбор.  "Идваме с голямо желание да играем и ще направим всичко възможно да продължим в следващия етап на турнира", каза специалистът. 
 
Според него групата е трудна, но момчетата от състава на Куба имат желание и са готови да се представят много добре.  
 
"Искаме да ставаме все по-добри", заяви треньорът на Пуерто Рико Освалд Антонети Камерон и допълни, че се надява отборът му да е на нивото и класата на другите тимове. 
 
"Условията в залата са прекрасни, аз съм бил тук с отбора на Сърбия, но сега залата е коренно променена", каза селекционерът на Иран Игор Колакович. 
 
Той заяви, че отборът му е дошъл да се бори за победа във всеки гейм и ако тимът разчита само на рутина няма да постигне нищо. 
 
Очаквам финландските фенове да ни подкрепят, заяви треньорът на скандинавската страна Тома Самелвуо. Той допълни, че след мача с България отборът е имал време да се подготви за следващия си двубой. 
 
"Мисля, че за младия ни отбор емоциите от първия мач вече са зад гърба на състезателите, каза още специалистът. Важното е да се борим за всяка топка и да се опитаме да се преборим за следващия кръг, обобщи той.
 
Бленджини обяви състава на България за Лигата на нациите

Вижте 30-те избраници на новия селекционер

Левски удари ЦСКА и е на победа от титлата (ВИДЕО)

„Сините“ биха с 3:1 и са пред първи волейболен триумф от 15 години насам

Контузия приключи сезона на Алекс Николов

Вижте подробности

Марица (Пловдив) е шампион на България за десети пореден път

След успех над ЦСКА

Левски с обрат срещу ЦСКА в първия мач от финалната серия (ВИДЕО)

"Сините" изоставаха с 0:2 гейма, но се окопитиха и победиха

Жените на България до 18 г. поемат към Гърция

Тимът на Антонина Зетова във Втора група

Волейболистките на Левски взеха бронзовите медали

„Сините“ спечелиха малкия финал със Славия

Марица е на победа от 10-а поредна титла

„Жълто-сините“ с втори пореден успех срещу ЦСКА

Марица се точи за 10-а поредна титла

Пловдивчанки срещат ЦСКА на финала

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки