Юношите на Лудогорец триумфираха на „Герена“

След категоричния успех момчетата на Радослав Комитов продължават да са без грешка – 5 от 5

Юношите на Лудогорец триумфираха на „Герена“

Лудогорец U19 изигра силен мач при гостуването си на Левски и напълно заслужено подчини съперника с 3:1.

Двубоят от V кръг на първенството в Елитната юношеска група до 19 години се игра на помощния терен на "Герена".

След категоричния успех момчетата на Радослав Комитов продължават да са без грешка - пет победи в пет мача.

"Орлите" влязоха здраво в срещата и от първата минута наложиха преса, която видимо затрудни играчите в синьо при изнасянето на топката.

Често разградчани я отнемаха още в половината на съперника и контраатакуваха, което в някои случаи всяваше паника в защитата на столичани.

В 14-ата минута Георги Стоянов проби от ляво, центрира остро по тревата в наказателното поле и там играч на домакините, в опита си да изчисти, си отбеляза автогол.

В 20-ата минута Станислав Вълчев прати топката в мрежата на "сините" за втори път, но реферите прецениха, че е имало засада и отмениха попадението.

В 23-ата минута Хюсеинов излезе на стрелкова позиция и отбеляза за 2:0, като при този резултат двата тима се оттеглиха за почивка.

Още в първата минута на второто полувреме "орлите" попариха надеждите на софиянци, че могат да се върнат в мача.

След влизане на Георги Стоянов по лявото крило и остро центриране по земя, бранител в синьо отново прати топката в собствената си врата за 3:1 в полза на Лудогорец.

В 61-ата минута Левски намали на 1:3, като техен футболист засече топката с глава след центриране от фал. В 72-ата минута Димитър Митков изкочи сам срещу вратаря на съперника, но от упор пропусна да направи резултатът още по-категоричен.

„Постигнахме важна победа срещу един от най-силните отбори в групата. Показахме добра игра в атака, с хубави диагонални извеждащи подавания. Потенциалът ни в офанзивен план обаче е много по-голям и се надявам момчетата да започнат да го показват в следващите мачове“, коментира след последния съдийски сигнал Радослав Комитов. 

Срещу Левски (София) Лудогорец  U19 игра в състав: Дамян Дамянов, Светослав Славчев, Тихомир Димитров, Василен Марков, Николай Томов, Кристиян Кънчев, Стефан Методиев, Станислав Вълчев, Георги Стоянов, Хюсеин Хюсеинов, Димитър Митков (Петър Караангелов, Георги Бабалиев, Велислав Минков, Кирил Янакиев).

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки