Двама българи на полуфинал на Световното първенство по гребане в Пловдив

Кристиан Василев и Борис Йотов с добро класиране

Двама българи на полуфинал на Световното първенство по гребане в Пловдив

Кристиан Василев и Борис Йотов се класираха за полуфиналите на световното първенство по академично гребане в Плодвив. Така новосформираната двойка скул попадна сред първите 12 и постигна голямата си цел.

Василев и Йотов финишираха втори в репешажа с време 6:20.15 минути. Те бяха изпреварени единствено от ирландците Филип Дойл и Ронан Бърн, които преминаха 2-ата километра за 6:16.96 минути. Времето на българите е общо пето от всички серии и дава надежда за класиране за финал, където ще гребат най-добрите шест лодки.
 
"Доволен съм от представянето на момчетата днес. Още повече, че Борис беше и леко болен. Но Кристиан и Борис се пребориха. А доста силни лодки отпаднаха в репешажите. Бариерата беше поставена. Разделихме децата от мъжете. Да се класираш в първите 12 в света е сериозно постижение.
 
Лодките са много равностойни и вече решаващи моменти от полуфиналите и финала ще определят призьорите и класирането сред най-добрите. Хубавото е, че сред тях е и българската лодка, за която това е първи сериозен тест като двойка", сподели председателят на Българската федерация по гребане Свилен Нейков.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки