Жорди Гомес: Всеки трябва да поеме своята отговорност за миналия сезон

Уважавам много Делио Роси, наистина се наслаждавах на работата с него, обясни испанецът

Жорди Гомес: Всеки трябва да поеме своята отговорност за миналия сезон

Жорди Гомес се раздели това лято с Левски и премина в кипърския Омония (Никозия). Опитният испански полузащитник изкара един сезон на "Герена", записвайки 35 мача и 4 гола. Юношата на Барселона даде интервю за Блиц, в което сподели, че се е наслаждавал на работата с Делио Роси, който по думите му е страхотен специалист.

33-годишният Гомес е играл още в Еспаньол, Суонзи, Съндърланд, Блекбърн, Уигън и Райо Валекано. Носител е на ФА Къп през сезон 2012/2013 с екипа на Уигън.


- Как се чувстваш в Омония?
- Много добре. Наистина съм щастлив да бъда в Омония. Това е голям клуб, с много добра организация и със страхотна подкрепа от феновете. Омония е най-популярният клуб в Кипър. Има няколко много добри футболисти и ще опитаме да дадем най-доброто от себе си и да завършим колкото се може по-високо в класирането. Също така Кипър е много добро място за живот със семейството и се радвам, че съм тук.

- Защо реши да си тръгнеш от Левски?
- Опитът от живота е София и това да играя в Левски беше много ценен за мен и за семейството ми. Наистина се наслаждавах на този период от живота ми. В клуба работят няколко човека, които са наистина страхотни. Това са хора, които наистина обичат Левски и е добре, че са в клуба. Но аз исках ново предизвикателство. Аз съм човек, който обича да играе в различни първенства и да трупа опит, ако имам възможност за това. Омония ми отправи предложение и аз грабнах този шанс.

- Имал ли си проблеми с някого в Левски? Може би Делио Роси или Спас Русев?
- За времето, в което бях в Левски, не съм има проблеми с никого. Уважавам много Делио Роси, който е страхотен треньор и наистина се наслаждавах на работата с него. Имал съм много треньори в моята кариера, но той е един от тези, от които научих най-много. Колкото до собственика Спас Русев - като цяло и с него не съм имал проблеми. Отношенията ни винаги бяха много добри.

- Роси или нещо друго беше причината тази група от много добри футболисти да не спечели нищо през миналия сезон?
- Мисля, че всеки един в клуба и отбора трябва да поеме своята отговорност за това, че не успяхме да спечелим нищо. Няма да бъде честно да обвиним само Делио Роси. Ние, играчите, трябваше да се справим по-добре в някои периоди от сезона.

- Кой беше най-хубавият и най-лошият момент за теб в Левски?

- Спечелих много позитиви от периода ми в Левски. Беше много приятно да живея в България. Имах шанс да работя с трима треньори и да науча много от всеки от тях, което беше важно за мен. Също така завързах няколко много добри приятелства в отбора. Видях колко страстно феновете обичат Левски и колко силно го подкрепят. Може би негативното е, че не успяхме да спечелим Купата на България. В него ден ние играхме много добре, но просто топката не влизаше. Има такива дни. В този мач резултатът не съответства по никакъв начин на показаното на терена.

- Следиш ли какво се случва в момента и как се представя Левски под ръководството на Славиша Стоянович?
- Все още не съм гледал цял мач, но следя резултатите и гледам репортажи. Отборът печели, което означава, че играе добре. Едно от нещата, които научих в Левски е, че най-важен е крайният резултат. Това има най-голямо значение за всички. Дните, в които побеждаваш, са като празници за феновете. Желая на Левски успешен сезон.

- Би ли дошъл на "Георги Аспарухов", за да гледаш някой мач на бившите си съотборници?
- Да, ще опитам да изгледам на живо някой мач този сезон, но все още не знам кога ще се случи това.

- За финал ще кажеш ли нещо на феновете на клуба?
- Да продължават да подкрепят отбора толкова добре, колкото го правиха и досега. Много важно е за всеки един играч да вижда тази подкрепа. Публиката помага отборът да има по-големи шансове за успехи. Благодаря на привържениците за подкрепата, която оказаха към мен по време на престоя ми в клуба. Получих много съобщения с пожелания за късмет и успех след като преминах в Омония.

Каранга: Няма да се откажа, докато не стана шампион с ЦСКА

Бразилецът е мотивиран да донесе обратно титлата при "армейците"

Меси каза до кога ще играе

Пространно интервю на аржентинеца за Big Time podcast

Илиан Илиев: Трябва да поощряваме и малкото добри неща

Вижте какво каза националният селекционер след прибирането в България

Везенков: В НБА ме подценяват

Българинът призна, че в Барселона не е получил добро отношение

Помощникът на Илиан Илиев: Потенциалът на футболистите е по-голям

Вижте какво каза Петър Костадинов

Лечков: Борислав Михайлов бе удобният виновник

Вижте какво още каза героят от САЩ 94

Божинов: На Гонзо няма да му е лесно, но нещата ще се получат

Бившият национал на България вярва, че новият президент на БФС ще се справи със задачата

Младият треньор на Германия обясни важен ли е опитът в националния отбор

Кой може да опази Мбапе?

Джони Велинов: Искам отново да видя ЦСКА шампион

„Българското първенство в момента разполага с много добри вратари“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки