ЦСКА ще се връща на първото място

"Армейците" приемат Черно море

ЦСКА ще се връща на първото място

Днес от 20:00 часа след двуседмичната пауза за националните отбори, "червените" ще опитат да продължат перфектната си серия на "Армията" този сезон - 6 победи от 6 мача във всички турнири на този стадион. В групата на ЦСКА попадна последното лятно попълнение Али Coy. Централният нападател бе предпочетен за трети играч извън ЕС сред 18-те Вместо крилото Енрике, който доскоро лекуваше контузия и все още не е готов за пълноценна изява. При победа днес ЦСКА ще се изкачи на върха в класирането поне за ден. В неделя настоящият лидер Левски гостува на Локомотив Пловдив.

 

Треньорът на армейците Нестор Ел Маестро обмисля няколко промени в офанзивен план. Десподов може да остане резерва с оглед, че игра и в двата мача на България срещу Словения и Норвегия, а освен това получи и удар в коляното срещу скандинавците. Той няма проблем да стартира като титуляр, но по-скоро ще бъде използван като джокер от пейката. Сред 11-те в негово отсъствие се очаква да попадне Жоржиньо, а не е изключено и Манолев да започне след 4-месечно прекъсване. С пълното възстановяване на тези двама играчи Ел Маестро отново има доста опции в предни позиции.

 

Почти сигурно днес за първи път с червения екип ще стартира бразилецът Евандро. Очаква се той да действа като втори нападател вместо неубедителния този сезон Тиаго. Включването на Али Coy в групата също подсказва, че Ел Маестро може да заложи на Мауридес и Евандро като титуляри. Двамата бразилци загатнаха за добро партньорство в мача с Копенхаген в Дания (1:2), когато Евандро се разписа след асистенция на Мауридес. В първенството досега Евандро има 5 участия, но в нито една среща не е играл повече от 20 минути.

 

Що се отнася до Али Coy- той няма шанс да попадне в стартовия състав, но е твърде вероятно да дебютира след почивката. За гамбиеца това би бил първи мач от точно 4 месеца насам. За последно той играе за албанския шампион Скендербеу на 19 май при загубата с 1:3 от Луфтетари. Гамбиецът се разписва от дузпа през първото полувреме, но е заменен в 61-ата минута. Coy става голмайстор на албанското първенство с 21 гола, а сега е преотстъпен в ЦСКА от Киево до края на сезона, когато изтича и договорът му с италианците. През последните 10 дни той тренираше на пълни обороти, а освен това се готвеше и по индивидуална програма. Треньорският щаб е доволен от физическото му състояние.

 

Крилото Енрике е малко по-назад в подготовката от Али Coy, а и Ел Маестро има достатъчно опции по двата фланга на атаката.

 

Дотук ЦСКА се справя без грешка в домакинствата си на "Армията", като при 6-те си победи (2 в Лига Европа и 4 в първенството) е с голова разлика 15:1 - 1:0 над Рига, 2:0 над Локо Пд, 3:0 над Адмира, 3:0 над Дунав, 2:1 над Славия и 4:0 над Верея.

 

Днешният съперник Черно море пък няма загуба като гост този сезон - победа и 2 равенства, едното от които на "Герена", където моряците изпуснаха трите точки в самия край на двубоя. Треньорът на варненци Илиан Илиев планира само една промяна в състава спрямо успexa c 1:0 над Витоша преди паузата. Очаква се Дани Кики да седне на пейката. Той беше заменен още на почивката в миналия кръг. Вместо него по левия фланг на атаката ще действа Мехди фенуш. Отдясно отново ще атакува Н'Донгала, а Георги Илиев ще действа зад нападателя Радослав Василев. Тараньт стана герой за националния отбор, след като донесе успеха над Норвегия (1:0). Моряците не могат да разчитат на бранителите Емил Янчев и Мартин Костадинов и халфа Патрик Андраде. Варнен-ци ще излязат с по-предпазлива тактика на "Армията", като подходът им в първите минути ще е подчертано дефанзивен. Треньорът Илиев заяви по-рано през седмицата, че отборът му ще наблегне на дисциплината.

Съдия притесни Черно море преди мача под тепетата

Валентин Железов ще свири срещата на "Колежа"

Вальо Михов - Гонзо ще ви гледа в очите, а не зад гърба

Бившият президент на БФС призова за обединение

Ас на Витоша (Бистрица) е обект на интерес от професионални клубове

Николай Замфиров има 3 гола в петте си изиграни мача за "тигрите" до момента

Пьотровски донесе 180 000 евро в касата на Лудогорец

Звездата на разградчани ще участва на Евро 2024 това лято

Деветият в Полша си хареса Турицов

Защитникът на ЦСКА е почти сигурно напускащ след края на сезона

Левски иска да продължи положителната серия при домакинството на Славия

"Сините" приемат столичния си съперник на "Герена" от 19:00ч.

Етър и Пирин рестартират шампионата с важен мач

Сблъсъскът в Благоевград започва в 14:00ч.

Съдбоносна среща на "Герена"

Вижте подробности

Етър без Шано за мача срещу Пирин

Французинът не е на разположение на треньорския щаб

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки