Сензациите в пресата: Стоянович се хвана за главата

Берое готви нов договор за Томаш

Сензациите в пресата: Стоянович се хвана за главата

"Тема спорт": Стоянович се хвана за главата

 

Треньорът на Левски Славиша Стоянович се хвана за главата преди гостуването на Локо Пд. Този път причината не е това, че не може да разчита на ключови играчи, а че всичките му футболисти са на линия за сблъсъка на "Лаута". Двубоят с железничарите е утре от 20:00 часа и ще бъде предаван пряко по Диема спорт.



Сърбинът със словенски паспорт има доста дилеми по състава. До момента той нито веднъж не е излизал с оптимален вариант на защитата - от началото на кампанията Аймен Белаид, който е резерва, няма изпуснат мач и бе ползван като ляв бек и централен бранител. Сега крайни защитници ще са Милош Цветкович и капитанът Иван Горанов. А в центъра три места ще си оспорват Холмар Ейолфсон, възстановеният от травма Давид Яблонски и взетият по време на паузата в първенството португалец Нуно Рейш.



Още по-голяма е битката за това кой да започне в халфовата линия. Сигурни за две от трите места са дефанзиви швейцарският плеймейкър Давиде Мариани. За третата позиция ще спорят Антони Белмонт, фелипе Нашименто и Богдан Вашчук.



От началото на сезона твърди титуляри по крилата са Габриел Обертан и Жерсон Кабрал, които се справят отлично. На линия вече е и най-острият футболист на Левски от пролетта - Паулиньо. Така че и тук изборът на Стоянович ще е труден. За върха на атаката спорят Станислав Костов, Серджиу Буш и Илия Димитров - надали Ривалдиньо ще попадне в групата.



Славиша Стоянович вече има достатъчно опции за титулярен състав. Тепърва ще става трудно за Левски. А треньорът може да започне смело да ротира футболистите в единайсеторката.

 

"Тема спорт": Беоре готви нов договор за Томаш

 

Ръководството на Берое е изключително доволно от работата на Александър Томаш и неговия щаб - Косьо Мирчев и Тодор Кючуков, и в момента подготвя нови договори за тримата наставници, разбра "Тема Спорт". Триото пое заралии през лятото на миналата година. Отборът остана четвърти, на пет точки зад Левски и баража за Лига Европа. Именно класиране за евротурнирите е основната задача пред Томаш и помощниците му за настоящата кампания. Дори и това да не се случи, ръководството почти сигурно ще им гласува отново доверие. Настоящите договори на наставниците са до лятото на 2019-а.

 

В Берое не обичат да сменят много наставниците и като изключим Ферарио Спасов и Александър Димитров, останалите бяха дълго време начело на тима - Илиан Илиев и Петър Хубчев.

 

В същото време стана ясно, че заралии са се отказали от привличането на вътрешен халф. В спортно-техническия щаб са на мнение, че вече времето е много малко. Такъв играч се очаква да подсили Берое през зимата. Както е известно, Мартин Райнов отказа офертата на Левски и остана под Аязмото. На няколко пъти спортният директор Валентин Грудев заяви, че не на всяка цена ще се взима такъв играч и че няма да се бърза. Опция бе футболист от Аржентина, но той е отпаднал.

 

"Тема спорт": Киров се чуди за Серкан и Вутов

 

Треньорът на Ботев Пловдив Николай Киров се чуди дали да използва халфовете Серкан Юсеин и Антонио Вутов за гостуването на Славия. Мачът срещу белите е утре от 17:45 часа на националния стадион. Юсеин и Вутов бяха част от младежкия национален отбор за евроквалификациите срещу франция (0:1) и Черна гора (0:0).



Едва днес те направиха тренировка с Ботев. Това може да ги извади от стартовия състав за сблъсъка със столичани.



Вчера жълто-черните имаха едно занимание. То бе закрито за медии и фенове. На него Киров отигра тактиката за мача със Славия. След това отборът замина за лагер в София. Преди кръга Ботев бе седми в първенството с актив от 10 точки, а столичани имат 1 пункт по-малко.

Левски обяви кога пуска билетите за ЦСКА

Двата тима играят на 7 април

Шестима национали на Ботев отново при "канарчетата"

На "Колежа" се готвят за Черно море

ЦСКА плати над 3 млн. лева на НАП

Левски вече не фигурира след длъжниците

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки