Двубоят Топалов - Камски отново пред провал

От ФИДЕ поставиха поставиха 5 ноември като последен срок за решаването на проблема с финансирането

Двубоят Топалов - Камски отново пред провал

За пореден път двубоят между Веселин Топалов и Гата Камски (САЩ), който ще определи съперника на Вишванатан Ананд в срещата за Абсолютната световна титла, бе отложен. От официално съобщениe, публикувано на сайта на Световната федерация – ФИДЕ (www.fide.com), става ясно, че мениджърът на Камски, Александър Черниенко за пореден път не е съумял да спази наложения срок (3 ноември), в които да преведе сумата за организарането на двубоя. Според самия Черниенко, той е изпратил парите още на 1 ноември, но по технически причини, те ще пристигнат едва на 5-и.

В отговор на това, президентът на ФИДЕ Кирсан Илюмжинов заплашва Камски и агентът му, че ако парите не пристигнат до обявената дата (5 ноември), то отново ще бъдат подновени преговорите с Българската шахматна федерация, която да организира двубоя.

Офицалното съобщение на ФИДЕ завършва с това, че ще бъдат взети всички мерки срещата Камски – Топалов да се проведе, тъй като със сигурност тя ще бъде „впечатляваща” за феновете на този спорт.

Както е известно по договор мачът трябва да се състои на 26 ноември, като за домакин се определя градът, който осигури най-висок награден фонд. От българска страна, президентът на родната федерация Стефан Сергиев преди броени дни сподели, че не вярва срещата да се състои преди декември месец, тъй като нужната подготовка ще отнеме значителен период.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки