Юноша отърва Атлетико от грандиозен провал (ВИДЕО)

Гол в последната минута на Борха Гарсес спаси "дюшекчиите" от втора поредна загуба

Юноша отърва Атлетико от грандиозен провал (ВИДЕО)

Резервата Борха Гарсес отърва  Атлетико Мадрид от грандиозна издънка в двубоя срещу Ейбар на „Уанда Метрополитано”. Младокът, който дебютира за Атлетико, вкара в 4-ата минута на добавеното време от втората част, с което спаси своя тим от втора поредна загуба. Футболистите на Диего Симеоне отстъпиха с 0:2 на Селта в предния кръг и до момента имат само една победа (минималното 1:0 срещу Райо Валекано) от четири изиграни мача.

Ейбар можеше да открие резултата още в 9-ата минута на мача, но късметът покри домакините при удара на Хосе Анхел-Коте и топката само закачи леко страничния стълб.

„Дюшекчиите” вдигнаха оборотите и създадоха няколко добри положения, но без резултат. Опасен удар на Саул Нигес бе отразен с вещина от Дмитрович в средата на първото полувреме, а няколко минути по-късно вратарят успя да опази мрежата си суха, след като Гризман бе изведен на чиста позиция.

Напрежението в наказателното поле на Ейбар се задържа и в началните минути на второто полувреме, когато Льомар нямаше шанс да реализира. В рамките на секунди в 49-ата Коща на два пъти се размина с попадението.

И докато мадридчани продължаваха да нижат пропуск след пропуск, в 64-ата минута шансът ги покри за втори път. Също като през първото полувреме напречната греда спаси Облак след далечен изстрел, този път на Анаиц Арбийя.

В тон с досегашния развой на събитията Коща веднага излезе на позиция, но и този път Дмитрович не трепна и запази нулевото равенство. В 69-ата Гризман се измъкна сам срещу вратаря и пак не съумя да го преодолее.

Унесените в предни позиции, футболисти на Диего Симеоне се провалиха в 87-ата минута, когато влезлият като смяна Серхи Енрик ги наказа с гол за 0:1.

В добавеното време Годин нацели гредата, с което само се затвърди тоталната липса на късмет у домакините.

И все пак това не беше всичко, защото буквално в последната атака 19-годишният Борха Гарсес намери начин да прониже Дмитрович за 1:1.

Неймар говори с Лапорта за завръщане в Барселона

Договорът на Неймар с Ал Хилал е до лятото на 2025г

Барса иска звезда на Арсенал

Вижте подробности

Нови проблеми за Тонали и Нюкасъл

Разкриха още залози на халфа

Удар по Почетино преди рестарта

Бранителят получил удар в коляното

Окончателно! Алфонсо си тръгва от Байерн

Защитникът отказва да преподпише

Рома вече реши с кого ще замени Лукаку

Белгиецът почти сигурно няма да бъде откупен от Челси

Наполи бърза да подпише нов договор с Кварацхелия

Грузинецът има контракт до 2027г., но партенопеите искат да го задържат за още по-дълго

Байерн Мюнхен ще плати 12 милиона на Тухел

Баварците ще изплатят обезщетение на специалиста, въпреки раздялата по взаимно съгласие

Интер си хареса звездата на Дженоа

Алберт Гудмундсон се представя отлично този сезон

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки