Експресът "Левски" ще минава и през "Лаута"

"Сините" искат да останат непобедени и след този кръг

Експресът "Левски" ще минава и през "Лаута"

Тази вечер Локомотив Пловдив приема Левски на "Лаута". Черно-белите ще се опитат да се върнат на коловоза, извел ги до три поредни победи. Те дерайлираха в последния си мач у дома - 0:2 от Черно море, а след това не успяха да победят и Ботев Враца - 0:0. Докато Локомотивът изпусна парата преди паузата в първенството, то сините се движат с разписанието на експрес. Възпитаниците на Славиша Стоянович са в серия от пет поредни успеха и ще направят всичко възможно да я продължат. До момента Левски взе и четирите си визити и е единственият отбор в първенството с пълен актив далеч от дома.

 

Домакините направиха всичко възможно да вдигнат всички за сблъсъка със столичани. Треньорът Бруно Акрапович заяви, че е доволен от лагера 6 Говедарци по време на прекъсването на първенството. Тогава отборът му бе подсилен и със словенския нападател Ален Озболт. Едва ли обаче 22-годищният футболист ще намери място в стартовата единайсеторка.

 

Очаква се босненският наставник да не прави промени в защитата и в нея да действат Петрович, Везалов, Езе и Томашевич. Ще има обаче рокади В халфовата линия. В състава след наказание се връща Игор Банович. Очаква се той да си партнира с Умарбаев. По крилата ще нападат Посинкович и Карагарен, а на върха на атаката ще е Анте Аралица. Треньорът на черно-белите обаче се колебае кой да действа зад него - Буна или Димитър Илиев.

 

Най-вероятно домакините ще играят пo-защитно и на контри, като ще разчитат много и на статичните положения - този стил носеше успех на Локо Пд, включително и в градското дерби с Ботев.

 

Левски отива на "Лаута" с голямо самочувствие. Сините са непобедени в първенството и искат да останат такива. Те трябва да покажат дали са направили още една крачка напред в игрово отношение при Славиша Стоянович. В края на трансферния прозорец клубът бе активен и трима ще имат възможност да дебютират - френският десен бек Луи Нганиони, португалският защитник Нуно Рейш и естонският халф Богдан Вашчук. Едва ли обаче някой от тях ще попадне в стартовата единайсеторка. В началото на престоя си при столичани Стоянович имаше огранича ресурс, отборът бе налегнат от травми. Сега всичките играчи са на негово разположение и задачата на треньора е да подбере оптимален състав. Очаква се той да не изневери на налагания начин на игра и Левски да пробва още в началото да притисне съперника до стената.

 

На вратата на сините ще е Мартин Полачек, а пред него трима са сигурни за местата си - Цветкович, Горанов и Ейолфсон. На последния в центъра на защитата се очаква да партнира Давид Яблонски, който пропусна предишните 4 мача заради травми. В халфовата линия отново има дилеми за Стоянович - кой да е редом до Хали Тиам. Позицията си оспорват Белмонт и Нашименто. Ред за изява на крилото ще продължи да чака Паулинъо - ще стартират Обертан и Кабрал, а в ролята на плеймейкър ще е Давиде Мариани. В атака Стоянович ще избира измежду Костов и Буш.

 

Локо иска да се върне на победния път, а Левски да продължи да ниже успех след успех до дербито с ЦСКА. Затова феновете ги очаква интересен двубой. Предстои да разберем дали след Коматево, "Огоста", градския стадион в "Русе" и "Ивайло" на "Лаута" също ще се появи надпис "Синя окупация".

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Левски на печалба, вижте финансовия отчет на „сините“

Ето какво пишат от „Герена“

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Официално: Ботев (Пд) иска международен съдия за реванша с ЦСКА

Вижте отовреното писмо на "жълто-черните" до БФС

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки