Николай Киров получи здраво рамо преди Славия

Загорчич има да решава кадрови проблеми

Николай Киров получи здраво рамо преди Славия

Треньорът на Ботев Николай Киров получи здраво рамо от кума си, който го надъха за победа над Славия на стадион „Васил Левски". Това стана снощи. Тогава Белия за пръв път от месеци насам успя да се види с Иван Петков, който е селекционер на женския национален отбор по волейбол, пише "Меридиан мач". „Канарчетата" отседнаха в хотел в кв. „Студентски град" в столицата, а се оказа, че в съседство са настанени Петков и „лъвиците", които имат лагер преди Световното първенство в Япония. Двамата си поговориха и си пожелаха взаимно успех. Естествено, треньорите взеха мерки, за да държат далеч състезателите си едни от други.

 

За пръв път от доста време Николай Киров няма проблеми със състава. Треньорът на „канарчетата" ще разчита на най-доброто, което има за гостуването на Славия. Очаква се сред титулярите да се завърне Серкан Юсеин, който бе част от младежкия национален отбор за мачовете с Франция и Черна гора. В последно време той отстъпи мястото си в средата на терена на Терзиев. Сега обаче Киров отново ще му гласува доверие.

 

В същото време от Ботев предупредиха своите фенове, че те ще могат да влизат единствено в блок 24 на сектор Г. Билетите за бултрасите ще се продават от днес сутринта на касата зад северната трибуна. Цената им е 10 лв. Очаква малка агитка да пътува от Пловдив до столицата. „Канарчетата" обаче се надяват на трибуните да има доста техни привърженици, които живеят и изкарват прехраната си в столицата.

 

Славия приема днес Ботев Пловдив с амбицията дa се завърне на победния път. Белите записаха две поредни равенства - с Лудогорец и Верея. Столичани загубиха последните си две домакинства срещу канарчетата за първенство - 2:3 и 1:3 през миналия сезон. Старши треньорът на Славия Златомир Загорчич се надява, че този път за разлика от срещите с разградчани и Верея късметът ще е нa страната на неговия отбор.

 

"Имахме много национали по време на паузата. Надявам се те да са в добро състояние. Галин Иванов, Йомов u Карабельов играха в последните срещи на Българя - мъже и младежи. Мачът с Ботев няма да е лесен, точки са нужни и на нас, и на тях. Горе-долу са същият тим като през миналия сезон. Отбор, който играе футбол и ще иска да се надиграва на терена. Залагат на офанзивните действия. Надявам се този път късметът да е на наша страна. Ботев имат качествени футболисти - Неделев, Антонио Вутов, Балтанов, Стивън Петков. Много ми харесва как играят. Отворен и директен футбол. Но ние, ако сме дисциплинирани и агресивни, тогава може да се поздравим с трите точки", сподели пред "Тема Спорт" наставникът на белите.

 

Очаква се днес дебют на лявото крило да направи последното ново попълнение -македонският национал Стефан Ашковски. Галин Иванов пък ще действа зад нападателя Милчо Ангелов.

 

"С Ашковски приключихме със селекцията. Ако евентуално излезе нещо много добро, може да реагираме, но не на всяка цена. А мисля, че трудно ще вземем повече нови играчи сега", добави Загорчич.

 

Сръбският специалист има да решава и някои кадрови проблеми. На вратата отново ще застане 42-годишният ветеран Георги Петков, както срещу Верея. С контузии са другите двама под рамката - Стергиакис и Джерия. С травма е и руският защитник със сръбски корени Александър Станисавлевич. Той ще е аут известно време след операция на менискус.

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ЦСКА изгуби Де Нойер до края на сезона

Защитникът продължава да се възстановява от контузията в коляното

Интерес от чужбина към Пламен Андреев

Стражът на Левски може да потегли към Западна Европа след края на сезона

Лудогорец към Неделев: Не се предавай!

Вижте посланието към футболиста

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки