Уникално! Ансамбълът спечели злато за България от Световното! (ВИДЕО+СНИМКИ)

Груба грешка остави грациите извън тройката на въжета и топки

Уникално! Ансамбълът спечели злато за България от Световното! (ВИДЕО+СНИМКИ)

Българският ансамбъл спечели златния медал на финала на пет обръча на 36-о световното първенство по художествена гимнастика в София. 

Симона Дянкова, Елена Бинева, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Стефани Кирякова направиха едно изпускане в средата на композицията, но това не повлия на оценката им – 23.300, като за трудност получиха 14.700.

На второ място се класира Япония с 22.800, а на трето е Италия с 22.550 точки. Русия остана на четвърто място с 20.325 точки.

Италианките подадоха констатация, която обаче не беше уважена. Другият голям конкурет на родните ни грации – ансамбълът на Русия, направи няколко груби грешки.

Малко по-късно българките не успяха да грабнат втори медал и завършиха на пето място във финала на три топки и две въжета. Нашите момичета допуснаха сериозна грешка и бяха оценени с 20.750.
 
Със златото се окичи Италия с резултат от 22.550, а втори останаха рускините, които получиха 22.200, макар че също допуснаха сериозна грешка. Ансамбълът на Украйна зае третото място на почетната стълбичка. С това завърши и състезателната програма на Световното първенство в София.
 
 
Вчера българските момичета успяха да вземат и бронз в многобоя, което им гарантира и квота за олимпиадата в Токио 2020.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки