Куба завърши с победа участието си на Световното първенство

Пуерто Рико приключи без успех надпреварата

Куба завърши с победа участието си на Световното първенство

Куба завърши с победа участието си в група D на провеждащото се в Италия и България Световно първенство по волейбол. В мач без значение за крайното класиране в челото, кубинците надделяха над Пуерто Рико с 3:1 (25:15, 22:25, 25:21, 25:17) за първи успех в надпреварата. Пуерто Рико пък завърши участието си без да успее да запише успех. И двата отбора отпадат от надпреварата.

След две равенства в началото на първата част кубинците се възползваха максимално от грешки на пуерториканците и започнаха да трупат преднина, която достигна 5 точки при 7:5. При първото техническо прекъсване резултатът бе 8:3 за Куба. След 10:6 за символичните домакини куба успя да отбележи 6 поредни точки, половината от които от блокада, и поведе с 16:6 при второто техническо прекъсване. В края на гейма преднината на кубинците достигна 13 точки при 23:10. Пуерто Рико намали изоставането си, след като реализира 4 поредни точки, но кубинците спокойно затвориха гейма с 25:15.
Куба показа по-добра игра и през втората част, поведе с 5:2, а при първото техническо прекъсване водеше с 8:6. Пуерто Рико успя да изравни при 10:10, след което Куба отново поведе с 2 точки, но допусна ново изравняване при 12:12. След още едно равенство второто техническо прекъсване бе при 16:15 за символичните домакини. След прекъсването резултатът веднага бе изравнен, последваха още 5 равенства, а с отлична игра в края на гейма Пуерто Рико отбеляза 3 поредни точки и спечели частта с 25:22.

В началото на третата част символичните гости поведоха, но допуснаха изравняване при 5:5. Последва още едно равенство, а при първото техническо прекъсване куба водеше с 8:6. След прекъсването кубинците на два пъти повеждаха с 4 точки при 10:6 и 13:9, но допуснаха пуерториканците не само да изравнят при 13:13, но и да поведат. След още две изравнявания на резултата при второто техническо прекъсване Пуерто Рико водеше с 16:15. След прекъсването кубинците показаха страхотна игра, особено на блокада, и отбелязаха 6 поредни точки и поведоха с 21:16. Пуерто Рико реализира три поредни точки и намали изоставането си, но не успя да обърне резултата в своя полза и Куба взе третата част с 25:21.
Пуерто Рико поведе с 2 точки в началото на четвъртия гейм, на кубинците изравниха при 6:6. Последва още едно равенство, но след отлична блокада при първото техническо прекъсване резултатът бе 8:7 за Куба. След прекъсването символичните домакините отбелязаха три поредни точки и поведоха с 4 точки при 11:7. Тимът на Пуерто Рико отвърна с три поредни точки, но по-добрата игра на кубинците в защита и в атака им позволи да водят с 16:13 при второто техническо прекъсване. Кубинците показа по-стабилна игра и успяха да поведат със 7 точки при 23:16 и без проблеми взеха гейма с 25:17 и мача с 3:1.
Втората среща в групата от програмата днес е с начален час 20.30 и противопоставя отборите на Иран и Полша.

В класирането в групата Полша /3 мача/, Иран /3 мача/ и България /4 мача/ имат по 9 точки. Поляците и иранците са с геймово съотношение 9:2, а българите - с 10:3. На четвърто място в групата е отборът на Финландия с 2 победи и 2 загуби и 5 точки в актива при геймово съотношение 7:9. Тези четири отбора вече си осигуриха участие във втората фаза на надпреварата. Куба завърши на петото място в групата с 1 победа и 4 загуби и 3 точки в актива си при геймово съотношение 6:12. Последен е тимът на Пуерто Рико без победа и 1 точка в актива си при геймово съотношение 3:15.

Българин след лекторите на уебинарна серия на CEV

Вижте подробности

Нефтохимик 2010 се класира за 1/2-финалите във волейболното първенство

Шампионите надвиха с 3:1 Берое

Любо Ганев: Целта за националния отбор е Ел Ей 2028

"Всеки гейм е важен", заяви президентът на БФВ

Волейболисти представят гордостите на Левски

Вижте подробности

Волейболът прие бюджета си за 2024 г.

Вижте подробности

ЦСКА е първият полуфиналист във волейболното първенство

"Червените" чакат победителя от Дея спорт и Черно море

Черно море се спаси от елиминация в НВЛ

Варненци ще играят решителен трети плейоф с Дея спорт

ОФИЦИАЛНО: Италия е последният домакин на Евро 2026

България, Румъния и Финалндия са останалите страни, които ще приемат шампионата

Страхотен Алекс Николов остави Лубе в битката за титлата в Италия (ВИДЕО)

Българинът бе избран за MVP

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки