ЗРЕЛИЩЕ: Шампионската лига се завръща

Битката на богатите стартира днес

ЗРЕЛИЩЕ: Шампионската лига се завръща

И така, днес започва 27-ият сезон в Шампионската лига и общо 64-ият, като се добавят и тези за КЕШ.

Оставяме настрана козметичните промени на УЕФА, които на практика са отново в полза на водещите футболни нации, далеч по-важно е какво ще стане на терена и кой какви аргументи има.

Голямата новина на лятото, разбира се, е трансферът на Кристиано Роналдо от Реал Мадрид в Ювентус.

Мечтаният брак през 2009 година приключи с приятелска раздяла и сега големият въпрос кой за кого е бил по-важен в тази своеобразна футболна симбиоза.

И двете страни безспорно извлякоха максимума и не може да се каже, че е имало някакъв трофеен паразитизъм.

Естествено, някои противници биха задали въпроса дали Реал спечели ШЛ преди идването на Гарет Бейл и Лука Модрич, а това бяха годините, в които Роналдо бе в разцвета на своите сили.

Бе като някакъв древногръцки бог на футболната война, който обаче сам така и не успя да донесе Ушатата на „Бернабеу“.

Сега ще видим дали Реал може да направи невъзможното и да спечели ШЛ без Роналдо и дали Роналдо може да триумфира без Реал, пише „Меридиан мач“.

Отговорът ще стане ясен в Мадрид, но на стадиона на градския враг на Реал - Атлетико. Именно на „Уанда Метрополитано“ ще е големият финал.

Тъй като футболът в последните години е функция на парите и няма как да има сензации на най-високо ниво, то и сега в търсенето на новия крал трябва просто да се проследят ... парите.

И следите водят към обичайните заподозрени. Барселона, Ювентус, Ливърпул, Манчестър Сити и ПСЖ дадоха стотици милиони за нови трансфери с една единствена цел - да детронират Реал.

Именно тези 4 тима изглеждат като най-големи претенденти за трона на краля. От втора позиция ще дебнат Байерн и Манчестър Юнайтед.

Такива като Тотнъм, Интер, Рома, Дортмунд пък ще се надявам на шок в цялата система, за да направят сензация. А за останалите - те както винаги ще гледат шоуто от първия ред, и дори ще им плащат.

Припомняме, че УЕФА за пореден път вдигна бонусите за участниците. Влизането в групите носи на клубовете по 15,25 милиона евро, докато през миналия сезон сумата бе 12,7 млн.

Всяка победа вкарва в банковите им сметки по 2,7 милиона, а равенството по 900 хиляди евро.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки