СЕНЗАЦИЯ: В Румъния още плачат за треньор на ЦСКА

Във Франция и Португалия хвалят "армейци"

СЕНЗАЦИЯ: В Румъния още плачат за треньор на ЦСКА

В Румъния още не са прежалили кондиционния треньор Томас Нойберт, който вече започна трети сезон в ЦСКА, но в северната ни съседка са запазили най-топли спомени от работата му.

Медиите в Румъния припомнят, че успехите на Стяуа преди 5 години и пробивът на тима в Европа се дължат най-вече на работата на немския специалист.

Онлайн изданието Digisport направо издига на пиедестал Нойберт. „Немецът дойде с Лауренциу Регекампф при „синьо-червените" през 2012-а и те спечелиха две поредни титли на Румъния.

Нойберт внесе в нашата Лига 1 нови методи на тренировки, които помогнаха много на футболистите на Стяуа. След 2 години в Стяуа Регекампф и Нойберт се преместиха в Саудитска Арабия, където тренираха за кратко Ал Хилал. След това работиха няколко месеца в българския Литекс.

През декември 2015-а Нойберт се върна с Регекампф в Стяуа, но през лятото се раздели окончателно с клуба и премина в ЦСКА.

Футболистите бяха „ужасени“ от маниера на работа на германеца. Освен че станаха много по-издръжливи, играчите ни натрупаха мускулна маса, която може да се сравни само с тази на футболистите на Запад“, написаха в Румъния.

Съседите редовно напират да си върнат Томас Нойберт, но той постоянно им припомня, че има железен договор с ЦСКА.

Междувременно от Сент Етиен не изпускат от око Жоржиньо, който е собственост на клуба и след края на сезона ще се завърне във Франция, тъй като „зелените“ нямат никакво намерение да се разделят с него.

„След отличния старт на сезона Жоржиньо бе спрян заради контузия, която го извади от терените за няколко седмици. Завърнал се обаче в титулярния състав на ЦСКА в последния кръг на шампионата, малкият нападател отново показа чудесна форма. Още в 10-ата секунда той подаде чудесна асистенция на Едвин Джеси. А точно след час игра след негово отбито центриране Пинто прати истински снаряд в мрежата на Черно море. Жоржиньо бе сменен в 61-ата минута, веднага след третия и последен гол на ЦСКА“, написа сайтът envertecontretous.fr, който следи всичко около Сент Етиен.

Споменатият гол на Рубен Пинто пък се радва на голям интерес в Португалия, където не изпускат от очи своите сънародници.

Онлайн изданието „Деспорте а о минуто“ дори излезе със специален материал за попадението на халфа, което бе озаглавено „Ракетата на Рубен Пинто обещава да обиколи света“.

В статията се твърди, че Пинто е вкарал втория си гол за сезона за ЦСКА, и то какъв! Португалците припомнят за читателите си, че халфът е юноша на Бенфика, но вече от 3 сезона играе в България.

Сънародниците му твърдят, че полузащитникът е вкарал невероятен гол за победата над Черно море.

„С бомбен удар извън наказателното поле португалският халф не остави никакъв шанс на вратаря. Гледайте отново и отново“, призовават от „Деспорте а о минуто“.

Рубен Пинто е сред основните футболисти на „червените“, като дори бе посочен за втори капитан на ЦСКА в отсъствието на Николай Бодуров.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки