Сензациите в пресата: Стоянович умува кой да замени Тиам

Зимната селекция в Локо ще е главно от българи, Лудогорец без Саша срещу Байер, Гаджев решава за Враца след мача с ЦСКА и още…

Сензациите в пресата: Стоянович умува кой да замени Тиам

Водещите теми в спортния печат от днес, вторник, 18 септември 2018 година:

„Тема спорт“: Нашименто или Вашчук заменят Тиам

Наставникът на Левски Славиша Стоянович ще има дилема до последно на кого да заложи за мястото на наказания Кали Тиам за двубоя срещу Витоша Бистрица. Срещата на "Герена" е в петък от 20:00 часа и ще бъде предавана пряко по Диема спорт. Сенегалецът ще бъде наказан за една среща и словенският специалист се е спрял за избора на позицията пред карето в отбрана на португалеца Филипе Нашименто или естонеца Богдан Вашчук. Новото попълнение на сините през това лято направи вече своя дебют, влизайки от резервната скамейка срещу Локо Пловдив. Включването му донесе лек живец и това се е понравило на Стоянович. От своя страна Филипе Нашименто е свикнал да играе на по-задна позиция в халфовата линия за разлика от Вашчук, който е офанзивен полузащитник. Нисичкият халф страдаше от контузия по време на подготовката и началото на сезона, но сега е готов за игра. Той се включи от резервната скамейка при победите над Септември и Етър, но в последните два мача не бе пуснат след почивката. Стоянович може да избере вариант с включването на Вашчук в ролята зад нападателя и връщането по-назад на швейцареца Давиде Мариани. "Ще анализираме загубата от Локомотив и в петък ще заложим на най-доброто",обеща Стоянович.

„Тема спорт“: Зимната селекция в Локо ще е главно от българи
Локомотив Пловдив ще е ориентирана главно към млади български играчи, довериха източници от "Лаута". В последните два прозореца черно-белите наблегнаха на попълнения от чужбина. Наскоро собственикът на смърфовете Христо Крушарски е имал среща със старши треньора Бруно Акрапович и спортния директор Чавдар Цветков. Тримата са се обединили около идеята, че Локо вече има добра основа и около нея трябва да се гради бъдещето на тима. То трябвало да включва повече млади български момчета. За целта черно-белите вече са набелязали няколко такива играчи, главно от Втора лига. Локомотив Пловдив ще си върне по всяка вероятност своя юноша Свилен Ще-рев (25 г.), който се представя блестящо с екипа на Ботев Гълъбово във втория ни ешелон и има на сметката си четири попадения от седем кръга до момента. Щерев действа на позицията зад нападателя, като към него има интерес и от други клубове от елита. Възможно е под наем на "Лаута" през пролетта да премине Денислав Александров от дубъла на Лудогорец. В плановете на Чавдар Цветков, който е скаутът за родните играчи в Локо, са и момчета от Първа лига. Засега имената им се пазят в тайна. Последното ново попълнение на Локо Пд - словенският младежки национал Ален Ожболт, пък се очаква да попадне в групата за гостуването на Септември Сф в събота. Той подписа за 3 години, като изгледа победата над Левски с 1:0 от ложата на „Лаута“. 

„Тема спорт“: Лудогорец без Саша и срещу Байер

Халфът Лукас Саша почти сигурно няма да вземе участие в мача с Леверкузен. Както е известно, той се възстановяваше от операция на долната си челюст, която бе счупена в първия мач със Зрински Мостар от квалификациите за ЛЕ. Очаква се бразилецът да е готов, но според спортно-техническия щаб той е изостанал с подготовката. Вероятността да попадне в групата също не е много голяма. Почти сигурно в средата на терена Пауло Аутуори ще заложи на Светослав Дяков и Яцек Горалски. Бразилският специалист е останал разочарован от представянето на Кампаняро в мача с Верея, спечелен с 2:1 след късен обрат. По дясното крило ще започне Лукоки. Реално Аутуори няма особени колебания около състава. Той не е особено доволен и от формата на Козмин Моци, но заради богатия му опит и липсата на сериозна алтернатива ще заложи на него за партньор на Недялков, който пак ще действа като централен защитник.

„Тема спорт“: Гаджев решава за Ботев Враца след мача с ЦСКА

Владимир Гаджев ще даде своя отговор на Ботев Враца след предстоящия им мач с ЦСКА. Новакът приема червените на стадион "Огоста" в Монтана в събота от 20:00 часа. Както е известно, нападателят Валери Божинов, който подсили Ботев, разкри, че Гаджев вече е говорил със старши треньора Сашо Ангелов, като остава да се доуточни с президента Калин Каменов. Бившият футболист на Левски е искал обаче да мине двубоя с армейците. Апетити към Гаджев имаха и два тима от Втора лига - Арда и Царско село. Те обаче са били категорични, че не могат да покрият финансовите му претенции. Така бившият национал продължава да е без отбор.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки