„Анфийлд“ чака своя нов велик мач

Ливърпул приема ПСЖ в първата битка от „групата на смъртта“ в Шампионска лига

„Анфийлд“ чака своя нов велик мач

Кампанията в Шампионската дига на миналогодишния финалист Ливърпул стартира срещу един от основните фаворити за спечелването на трофея ПСЖ.

И двата клуба са амбицирани да започнат с успех, а нищо чудно точно този мач да се окаже и решаващ в Групата на смъртта. 

Мърсисайдци и парижани отдават изключително значение на този трофей и именно той може би е единственият общ елемент между отбори с ужасно много контрасти.

За тях двубоят значи повече от просто желание да се постигне добър резултат. Те искат не само да спечелят Група С, но и да достигнат най-малко до финала в Мадрид на "Уанда Метрополитано".

Ливърпул е силно мотивиран да покаже, че все още крачи уверено напред и че е клуб със забележителна история в Шампионската лига, който може да се състезава сред икономическата реалност на съвременната игра.

Реалност, която създаде именно ПСЖ. Реалност, в която футболист струва 222 млн. евро. Реалност, в която именно парижани имат най-голям ефект върху трансферния пазар и като цяло в клубната игра.

Но досега ушатата купа остава далечен мираж за футболистите на Томас Тухел и въпреки безпрецедентните похарчени пари, през миналия сезон те отпаднаха безславно още на 1/8-финалите.

Френските шампиони копнеят да достигнат равнището на Реал Мадрид и Барселона, за да докажат, че това, което правят, е нещо повече от скъп, но празен проект. И може би единствено спечелването на този грандиозен сребърен трофей ще му придаде смисъл.

Юрген Клоп направи Ливърпул силен и стабилен, сплоти съблекалнята и изхвърли хаоса. Освен атомното нападение, което познаваме още от миналия сезон, от началото на сезона мърсисайдци демонстрират отлична игра и в защита - нещо, което им струваше много в миналото.

Но този път изпитанието е от най-висока класа. Страховитото трио в атаката на френските шампиони е изключително резултатно и всява ужас у всеки съперник.

Освен това, както и Клоп посочи, за разлика от Ливърпул и почти всички отбори от Топ 6 във Висшата лига, ПСЖ може да позволи на Неймар и Мбапе да почиват в мач от първенството и въпреки отсъствието им пак да спечели с 4:0, точно както стана със Сент Етиен в петък.

„Те бяха добри, но двама от основните им играчи ги нямаше. Ще ги анализираме, за да сме готови, но те са наистина много силни. Ще бъде трудно. Не усещам натиск върху нас. Хората казват, че понеже стигнахме финала миналата година, трябва да спечелим сега. Стига глупости. Изправяме се срещу ПСЖ, а това е един много интересен футболен проект", посочи Клоп.

И наистина е така. Цифрите около ПСЖ показват, че може би най-накрая тимът върви в по-интелигентна посока, каквато бе и целта на назначаването на Томас Тухел. Той може да създаде тактическа идея, която липсваше преди.

И Ливърпул, и ПСЖ се борят на много различни фронтове и ако титлата във Франция изглежда в ръцете на парижани рано-рано през сезона, за мърсисайдци далеч не е така.

Ливърпул навлиза в един изключително тежък период, пълен с двубои срещу много силни съперници.

Именно този мач срещу ПСЖ ще покаже колко са се развили от миналия сезон и колко далеч могат да стигнат сега.

Атмосферата на „Анфийлд“, както винаги, обещава да бъде разтърсваща и може да се окаже ценен жокер за Клоп и неговите футболисти.

Де Хеа отново е опция за Реал Мадрид

"Белия балет" ще търси нов вратар за новия сезон

Киеза си промени мнението, преподписва с Ювентус

Смяташе се, че крилото ще напусне торинци след края на сезона

Атлетико Мадрид вдигна Гризман на крака

32-годишният французин поднови тренировки

Байерн Мюнхен изкушава вундеркинда на Милан

Франческо Камарда все още не е подписал професионален договор с "росонерите"

Канаваро: Ще тренирам Наполи и за без пари

Световният шампион с Италия призна, че това е неговата мечта

ФИФА и УЕФА са притеснени от случващото се в Испания

Прокуратурата все още разследва случая "Рубиалес"

Слух от Испания: Барселона се пробва за Ерлинг Холанд?

Каталунците с изненадваща трансферна цел

Манчестър Юнайтед активира клаузата на Бремер

"Червените дяволи" искат да подсилят защитата си с бразилеца

Интер преподписва с Индзаги след края на сезона

Специалистът се е устремил към първото си Скудето като треньор

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки