Дерменджиев: Лудогорец oтново ще e шампион

„Отборът може да завърши първи в групата си в Европа“

Дерменджиев: Лудогорец oтново ще e шампион

Трите титли на България и двете класирания за групите на Шампионската лига правят Георги Дерменджиев най-успешният треньор на Лудогорец. След като няколко месеца той води казахстанския Ордабаси, който напусна заради финансови проблеми, в момента специалистът си почива в родния Пловдив. Дни преди първия мач на „орлите“ от груповата фаза на Лига Европа - домакинството на Леверкузен, „Меридиан Мач“ се свърза с Дерменджиев, който коментира не само случващото се в Разград, но и треньора Пауло Аутуори, интригата в първенството и направи детайлен анализ на съперниците на „орлите“.

- Г-н Дерменджиев, какво правите в момента, след като през юни напуснахте казахстанския Ордабаси?

- Сега се радвам на свободното си време и прекарвам всеки един момент със семейството си. Разбира се, гледам и много футбол.

- Предполагам, че сте отказали поне 10 оферти, откакто сте свободен?
- Факт е, че имаше оферти. Но вие знаете добре, че аз не се хвърлям при първото предложение. Иначе офертите бяха от България и чужбина.

- Какво е мнението ви за случващото се в Първа лига - ЦСКА, Левски и Лудогорец са в рамките на 2 точки...
- На пръв поглед първенството е по-интересно от предходните сезони. Това е добре за българския футбол. Дано обаче интригата към момента не е лъжлива.

- А според вас кой ще бъде шампион?
- Макар и да е рано да се каже, моето мнение е, че Лудогорец отново ще е първи. Те се подобряват с времето, според мен са най-категоричният отбор в първенството.

- Но имат полюси в представянето си - загуба от Локо (Пд), победа над ЦСКА, мъка срещу Верея...
- Има треньор в лицето на Пауло Аутуори, който работи. Това, което аз виждам е, че Лудогорец напипва верния ритъм и мисля, че колебанията ще спрат скоро.

- А какво е мнението ви за Пауло Аутуори?
- Не мога да правя анализ на работата му. Но определено е човек, който разбира от професията си. Той класира тима за Лига Европа и изпълнява целите поставени пред него. Един много компетентен човек.

- Как бихте коментирал групата на Лудогорец в Лига Европа - с Леверкузен, Цюрих и АЕК Ларнака?
- Много добра група. Според мен Лудогорец може да е пръв при тези съперници. Това са възможни отбори. Ако футболистите на Лудогорец са концентрирани на 100%, могат да победят всеки.

- Да ги погледнем детайлно. Какво смятате за Леверкузен?
- Те може и да започнаха лошо сезона в Бундеслигата, но миналата кампания завършиха на 5-о място, което е показателно за тяхното изключително високо ниво. Ако този тим един от следващите си мачове, нещата ще се обърнат в тяхна полза.

- Цюрих способен ли да се пребори за едно от първите две места в групата?
- Отбори, които по принцип влизат в Европа през Купата, не са чак толкова опасни. Причината за това е, че много по-трудно се класираш в Европа през първенството. За да запазиш третото място, да речем, трябва да си във форма почти през целия сезон. Докато Купата можеше да я спечелиш с няколко добри мача и след хубав жребий. Но все пак за мен Цюрих е един силен отбор, срещу когото, ако играеш несериозно, ще имаш големи проблеми.

- А испанската колония в АЕК Ларнака може ли да обърка сметките?
- Доколкото съм запознат, това е един добър домакин. Те играят комбинативен футбол, което е очаквано с оглед на испанския треньор и множеството негови сънародници в състава. Мачовете с АЕК Ларнака няма да са лесни за Лудогорец, но българите са фаворити.

- Какво според вас ще се случи на мача в четвъртък между Лудогорец и Леверкузен?
- Бъдете сигурни, че Леверкузен ще иска да спечели този мач на всяка цена. Това е отбор с отлични футболисти, които обаче започнаха лошо сезона. Лудогорец също ще иска да бие, за да покаже големите си амбиции в групата. Пожелавам им успех и дано се поздравят с трите точки!

- Много се коментира темата със селекцията на Лудогорец и фактът, че въпреки всички трансфери Марселиньо, Дяков и Моци са неизменни титуляри. Какво е вашето мнение?
- Такава е политиката на клуба. А както виждаме добре, до момента в Разград не бъркат със селекцията...

- Отборът изпитва проблеми с отбелязването на голове. На какво се дължи това?
- Според мен такъв проблем няма. Футболистите на Лудогорец вкарват толкова, колкото е необходимо, футболът е игра на голове - дали с 1:0 или с 10:9, важното е да вкараш повече от своя съперник. Какво ти носи примерно успех със 7:0 като този над Крусейдърс? Мисля, че тази психоза се вкарва отвън, за да се намери някакъв, проблем, а такъв реално не съществува.

- Това, че трите големи тима в България са водени от чужденци - Пауло Аутуори, Славиша Стоянович и Нестор Ел Маестро, не говори ли лошо за българските треньори?
- Винаги съм твърдял, че българските треньори са много добри. Аз обаче пожелавам успех на чуждестранните колеги начело на водещите ни тимове, защото е важно те да играят силно. Така се развива българският футбол.
Байерн смачка Унион при визитата си в Берлин, вкара 5 гола на клетия си опонент (ВИДЕО)

Баварците не показаха никаква милост

Лайпциг надделя над Хайденхайм и запази мястото си в Топ 4 (ВИДЕО)

"Биковете" спечелиха с 2:1

Йозил призна защо се реши на физическа трансформация

"Правя го, за да бъда във форма", каза бившият германски национал

Треньорският казус за Байерн се заплете

Нагелсман остава начело на Германия

След голямо шоу: Дортмунд видя сметката на Атлетико (ВИДЕО)

Рурците победиха испанския тим с 4:2

В Байерн търсят причина за контузиите

Спортният директор Кристоф Фройнд коментира темата

Дортмунд се справи с адашите от Гладбах, ВАР лиши Забицер от хеттрик (ВИДЕО)

Рурците стигнаха до успех с 2:1 като гости

Байерн се справи с лекота срещу Кьолн на "Алианц Арена" (ВИДЕО)

Ситуацията при "козлите" е доста неприятна

Леверкузен продава голмайстора си на Милан за 50 милиона евро?

Виктор Бонифас е обект на интерес от страна на "росонерите"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки