Четири любопитни факта за Александър Поветкин

39-годишният Поветкин има само една загуба в 35 мача на професионалния ринг и тя е от бившия световен шампион Владимир Кличко

Четири любопитни факта за Александър Поветкин

В събота руснакът Александър Поветкин ще се изправи срещу световния шампион в тежка категория Антъни Джошуа в опит да вземе трите пояса на британеца - на WBA, WBO и IBF.

 

39-годишният Поветкин има само една загуба в 35 мача на професионалния ринг и тя е от бившия световен шампион Владимир Кличко, но в кариерата си има сериозни постижения и преди да премине в професионалния бокс.

 
Галавечерта можете да наблюдавате на живо по DIEMA SPORT 2, която е с начален час от 21,55. Ако не можете да гледате на телевизор и искате с приятели навън, то винаги можете да се доверите и на PLAY DIEMA XTRA BG.
 
Също както и Джошуа, Поветкин е носител на златен олимпийски медал, като триумфира при най-тежките на Олимпиадата в Сидни през 2004-та година. Британецът спечели титлата на Игрите в Лондон през 2012-та, след което се насочи към професионалния бокс.
 
Черното петно в кариерата на руснака са допинг проблемите през 2016-та година. Поветкин трябваше да се изправи срещу Дионтей Уайлдър в спор за титлата на WBC, но бе хванат с нашумелия по това време мелдоний, което го лиши от възможността да се бори за пояса. По-късно същата година Поветкин даде втора положителна проба за мелдоний, след което трябваше да изтърпи наказание и да плати глоба в размер на 250 хиляди долара.
 
Поветкин започва със спортните успехи още в края на миналия век и то не в бокса, а в кикбокса. Руснакът става световен шампион през 1999-та година, а 12 месеца по-късно триумфира и с европейската титла, преди да се насочи към бокса.
 
Това обаче не е всичко, тъй като Поветкин е майстор и на джудото. Именно там се корени и приятелството му с президента на Русия Владимир Путин, който има черен колан в японския боен спорт. Поветкин има само седем загуби в 132 аматьорски двубоя в джудото, като в последствие е взел успешен реванш за всяко едно от пораженията. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки