Божинов: Не очаквах да дебютирам с гол

Доста пот и труд трябва да хвърля, за да се върна в националния отбор, допълни Валери

Божинов: Не очаквах да дебютирам с гол
Нападателят на Ботев (Враца) Валери Божинов бе избран за играч на осмия кръг в Първа професионална лига. Опитният нападател заяви, че не е очаквал, че ще стартира с гол в елита.
 
“Не съм очаквал, че ще дебютирам с гол. Бяхме дошли, за да вземем трите точки, но не се получи. Готвим се за следващия мач”, започна той.
 
“Не очаквам да ми бъде леко. Щях да си стоя вкъщи, да гледам мачове, ако исках да ми бъде леко. Трябва да тренираш, за да имаш успехи. Трябват тренировки, труд, борба, желание, за да може да успееш”, добави още той.
 
“Надявам се, че заедно с момчетата ще направим добри игри, а и трябва да печелим точки. Това е важното. Очакванията към мен винаги са големи. Обичам да играя под напрежение. Мотивацията и концентрацията ми са на хиляда процента, когато напрежението е голямо”, каза Божинов.
Нападателят на Ботев (Враца) се изказа много ласкаво за капитана на националния отбор Ивелин Попов, като го определи за най-добрия футболист на България. Бившият играч на Лече, Фиорентина, Ювентус, Манчестър Сити, Парма, Спортинг Лисабон и Левски заяви, че ще се радва да се върне в националния отбор, но сегашната му форма е далеч от желаната, за да бъде част от селекцията на Петър Хубчев.
 
"Доста пот и труд трябва да хвърля, трябва да покажа форма, за да стана част от националния отбор. Не става с един мач или един гол и да говорим затова. Трябва да се боря, да показвам хъс, да играя добре в мачовете, след което селекционерът Петър Хубчев, ако реши, ще се радвам.
 
 
Няма активен футболист, който да не иска да бъде част от националния отбор. Прекалено рано е обаче да говорим за това, тъй като имам да хвърля доста пот, за да имам шанс да се върна в тима. Националната фланелка тежи, не е само да кажеш - аз съм национал. 
 
Момчетата показаха в последните два мача, че имат качества и зарадваха България. Аз и останалите футболисти им сваляме шапка. Няма какво да си говорим. Ивелин Попов е най-добрият футболист на България. 
 
Беше истински капитан в последните два мача от първата минута срещу Словения (2:1) до последния съдийски сигнал срещу Норвегия (1:0). Игра халф, нападател, зад нападателя, раздаде се докрай и беше пример за всички момчета. Само поздравления", допълни Божинов при награждаването му за играч на 8-ия кръг в Първа лига.

 

Етър съобщи имената на още звезди за юбилея

Вижте кои ще участват в празника по случай 100 години футбол във Велико Търново

България U15 с реми срещу Косово (ВИДЕО)

Две дузпи и 1:1 в контрола, играна в Прищина

Разкритие: БФС помага на Етър

Централата ще финансира поставянето на осветление на новия тренировъчен

Козирката на „Армията“ вече е в историята (ВИДЕО)

Вижте подробности

Левски обяви програмата си до дербито

Вижте какво съобщиха „сините“

Двама основни футболисти се връщат в строя на Локо (Сф)

Валентин Николов и Мики Орачев подновиха тренировки

Официално: Глобиха Пирин и Хебър с по 2 бона

Вижте всички решения на Дисципа

Крумовград с контрапозиция: До персоната с изявен статут...

"Недоумяваме каква е тази драма заради желанието ни да играем по-близо“

Митков в Левски до 2027 година

"Сините" се обвързаха с големия си талант

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки