Вавринка продължава напред в Санкт Петербург

Швейцарецът очаква победителя от мача между защитаващия титлата си Дамир Джумхур и Гуидо Пея

Вавринка продължава напред в Санкт Петербург

Бившият номер 3 в световната ранглиста по тенис Стан Вавринка (Швейцария) се класира за четвъртфиналите на турнира на твърди кортове в Санкт Петербург (Русия) с награден фонд 1,24 милиона долара. Участващият с "уайлд кард" Вавринка елиминира поставения под номер 4 представител на домакините Карен Хачанов със 7:6(10), 7:6(1). Швейцарецът, финалист в надпреварата през 2016 година, пропиля аванс от 5:2, като при 6:5 Хачанов сервираше за първата част, но допусна пробив. В последвалия тайбрек Вавринка дръпна с 6:3, но след това трябваше да отразява два сетбола при 7:8 и при 9:10, но все пак стигна до успеха.

Във втората част Хачанов отново пропусна два сетбола при сервис на съперника в десетия гейм, а в последствие 88-ият в света в момента Вавринка взе убедително тайбрека, а с това стигна и до победата.

Така той очаква победителя от мача между защитаващия титлата си Дамир Джумхур (Босна и Херцеговина) и Гуидо Пея (Аржентина).

Шампионът от 2004 година Михаил Южний (Русия), също участващ с "уайлд кард", записа 499-а победа като професионалист след 7:6(6), 6:4 над Мирза Башич (Босна и Херцеговина) в първия кръг. 36-годишният Южний, който обяви, че ще сложи край на 20-годишната си кариера след турнира в Санкт Петербург, ще срещне номер 5 Роберто Баутиста Агут (Испания) в спор за място на четвъртфиналите.

Баутиста Агут, полуфиналист в надпреварата от предишните три сезона, се справи на старта с италианския квалификант Лука Вани със 7:5, 6:2.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки