ДРАМА ВЪВ ВАЛЕНСИЯ: Роналдо изгонен, Ювентус си бие (ВИДЕО+СНИМКИ)

Португалецът със спорен червен картон в 29-ата минута, Пянич донесе победата с две дузпи

ДРАМА ВЪВ ВАЛЕНСИЯ: Роналдо изгонен, Ювентус си бие (ВИДЕО+СНИМКИ)

Ювентус спечели с 2:0 гостуването на Валенсия в първия двубой за двата тима в Група Н на Шампионска лига. Кристиано Роналдо дебютира за „бианконерите” в най-престижния клубен турнир на Стария континент, но в 29-ата минута бе изгонен с директен червен картон за удар на противников играч, при което напусна терена облян в сълзи. Това бе и негов първи червен картон в 154 участия в двубои от надпреварата. Миралем Пянич на два пъти бе точен от дузпа (43` и 51`), а в добавеното време на второто полувреме Шчесни спаси дузпа изпълнена от Парехо.

Срещата започна добре за домакините, които в 3-ата минута организираха добра атака през центъра, която завърши с неточен удар от границата на наказателното поле на Гедеш.



Юве обаче бързо вдигна оборотите и принуди „прилепите” да се приберат в собствената си половина. В 10-ата минута Роналдо получи в пеналта на Валенсия, но ударът му, който бе неточен, премина в отличен пас за Манджукич, който бе покрит от бранител и стреля високо над напречната греда.

Втори пропуск, който бе още по-фрапантен, направи Сами Кедира в 17-ата минута. Роналдо направи отличен пас от левия фланг, Бернардески спря и технично пусна към отклони за Кедира, който необезпокояван от никой, на 5-6 метра от голлинията, шутира неточно.

Последва трета издънка на гостите в атака. Удар на Бернардески бе блокиран от вратаря Нето, след което Матюиди не успя да разпечата вратата на „прилепите”.




В 29-ата минута дойде най-спорният момент в мача. Единоборство между Мурийо и Роналдо завърши с посягане на португалската звезда на Юве към главата на съперника, но контакт почти липсваше. Въпреки това реферът Феликс Брих реши да покаже директен червен картон на Роналдо. Португалецът, за който това бе първи червен картон във всичките му 154 мача в Шампионска лига, не можеше да повярва на решението и избухна в сълзи. Така „бианконерите” останаха с 10 човека след само 30 минути игра.




Валенсия започна да играе по-офанзивно след изгонването на Роналдо и в 39-ата минута Батшуай пробва опасен удар, но от малък ъгъл и не затрудни Шчесни.



В 43-ата Кансело получи в пеналта, финтира с лекота бранител и стреля силно, но нацели напречната греда. Последва опасна игра на Парехо, при опит да избие топката, за което реферът посочи бялата точка. Зад топката застана Миралем Пянич, който не сгреши и Юве поведе в самия край на първото полувреме.



Само шест минути бяха нужни на „бианконерите” след почивката, за да удвоят преднината си. В 51-ата гостите изпълниха корнер, при който Мурийо фаулира Бонучи и Феликс Брих за втори път отсъди дузпа в полза на Ювентус. Отново Пянич изпълни 11-метровия наказателен удар, като пак не показа колебание – 2:0 за Юве.



Валенсия се хвърли в атака, но без особен резултат. „Бианконерите” се бранеха на ниво и не допуснаха нападението на домакините да застраши вратата на Шчесни.



Кансело изчисти точно преди Гамейро да нанесе удар от чиста позиция в 77-ата минута, а Солер не улучи вратата след изстрел от дистанция малко по-късно.

В добавеното време Шчесни направи класно избиване и запази резултата непроменен. В шестата минута от добавеното време Феликс Брих направи още едно спорно решение, отсъждайки дискусионна дузпа за Валенсия, която обаче Шчесни спаси и Ювентус спечели двубоя с 2:0.

Неймар говори с Лапорта за завръщане в Барселона

Договорът на Неймар с Ал Хилал е до лятото на 2025г

Барса иска звезда на Арсенал

Вижте подробности

Нови проблеми за Тонали и Нюкасъл

Разкриха още залози на халфа

Удар по Почетино преди рестарта

Бранителят получил удар в коляното

Окончателно! Алфонсо си тръгва от Байерн

Защитникът отказва да преподпише

Рома вече реши с кого ще замени Лукаку

Белгиецът почти сигурно няма да бъде откупен от Челси

Наполи бърза да подпише нов договор с Кварацхелия

Грузинецът има контракт до 2027г., но партенопеите искат да го задържат за още по-дълго

Байерн Мюнхен ще плати 12 милиона на Тухел

Баварците ще изплатят обезщетение на специалиста, въпреки раздялата по взаимно съгласие

Интер си хареса звездата на Дженоа

Алберт Гудмундсон се представя отлично този сезон

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки