Сензациите в пресата: Яблонски отново титуляр за Левски, бразилец почна тренировки с ЦСКА

Вижте най-интересното от спортните ежедневници

Сензациите в пресата: Яблонски отново титуляр за Левски, бразилец почна тренировки с ЦСКА

 "Тема спорт": Жеферсон се прибра, започва тренировки 

Снощи защитникът на ЦСКА Жеферсон се прибра в България. Бразилецът бе в родината си, където се лекуваше от травма. Левият бек се контузи на последната тренировка преди двубоя с ФК Копенхаген от третия квалификационен кръг на Лига Европа.

 

24-годишният бранител имаше проблеми с коляното. Той ще започне леки тренировки с отбора, но не се очаква скоро да се завърне в игра. Най-вероятно това ще се случи в началото на месец ноември. От "Армията" няма да прибързват с пускането му на терена.

 

Жеферсон започна кампанията като твърд титуляр. Той изигра 3 пълни мача в Първа лига, както и 4 срещи в Лига Европа срещу Рига и Адмира Вакер. В отсъствието му шанс за изява получи Ангел Лясков 20-годишният футболист сграбчи птичето, кацнало на рамото му, и направи редица силни мачове. Те го отведоха и до националния отбор, за който дебютира при 2:1 над Словения в Лигата на нациите.

 

"Тема спорт": Стоянович връща Яблонски на терена

Защитникът Давид Яблонски ще се завърне в титулярния състав на Левски. Чехът, който беше контузен, а в последните две срещи остана резерва, ще започне като титуляр срещу Витоша Бистрица. Двубоят е утре от 20:00 часа на "Георги Аспарухов" и ще бъде предаван пряко по "Диема спорт". 

Така Яблонски ще възобнови партньорството си с Холмар Ейолфсон. Исландският национал и чехът взаимодействаха добре през миналия сезон, когато неизменно бяха един до друг. 

Връщането на Яблонски в състава, означава че Аймен Белаид ще излезе от игра. До момента тунизиецът с френски паспорт не е пропуснал нито една минута от сезона. Той бе ползван както в центъра на защитата, така и като ляв бек. За средата на ариегарда треньорът Славиша Стоянович разполага и с Нуно Рейш. 

След загубата с 0:1 от Локомотив Пловдив наставникът ще направи най-малко три промени в стартовия си състав. Едната е свързана с Яблонски. Другата ще бъде в халфовата линия. Аут за утрешния мач е Хали Тиам. За негов заместник ще се избира между Богдан Вашчук и Филише Нашименто. Рокада ще има и на върха на атаката, където Серджиу Буш за пореден път разочарова. Логично е на негово място да играе Станислав Костов. 

 

"Меридиан мач": Само Андраде е под въпрос за Черно море

След двудневна почивка, която получи от треньорския щаб, отборът на Черно море стартира подготовката си на стадион "Младост" за предстоящия двубой срещу Славия. Някои от играчите на "моряците" дори използваха отдиха, за да подкрепят националите ни в мача срещу Полша от Световното първенство по волейбол.

 

Единственият контузен е контруктивният халф Патрик Андраде, който получи травма при единоборството със Стивън Езе в мача срещу Локомотив (Пловдив). Андраде се готви индивидуално и е малко вероятно да влезе в групата за мача срещу Славия.

 

С отбора тренира пълноценно и младият дефанзивен халф Емил Янчев, пропуснал мача срещу ЦСКА-София заради вирусно заболяване. Десният бек Мартин Костадинов също не взе участие срещу "армейците", тъй като пропусна полета от Белград след евроквалификацията за младежи срещу Черна гора, но вече е на линия.

 

Двубоят срещу Славия е в неделя от 17:30 часа. От ръководството на тима уведомиха, че билетите ще бъдат на цена от 6 лева, а продажбата им започва в деня на мача от 16:00 часа.

Заги: Сега ще разчитаме на Левски

Треньорът на Славия коментира загубата от Крумовград

Станислав Генчев: Няма как да не съм доволен

„Показахме, че искаме в челната шестица“

Серкан Юсеин: Заслужено победихме Славия

„Още не е ясно, чакаме следващия мач на ЦСКА 1948“

Христо Янев: Надеждата остава, ще се борим

Треньорът на Ботев (Враца) призова за феърплей

Светльо Петров: Играхме силно, дори с човек по-малко

Треньорът на Етър коментира загубата във Враца

Левски ще реши бързо мача с Берое

Вижте подробности

Босът на Локо Сф: Какви италианци, какви нови собственици?

„Смешна работа! Стига фантасмагории“, отсече Иван Василев

ЦСКА показа уникални записки от равенството с Интер през 1967 година

Вижте ги

Себастиан Вия проговори за трансфер, иска най-доброто за Берое

Вижте интервю с новата звезда на старозагорци

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки