Пламен Константинов: Програмата е тежка

"Трябва да вложим много повече усилия", заяви националният селекционер

Пламен Константинов: Програмата е тежка

 Селекционерът на България Пламен Константинов говори на официалната пресконференция преде предстоящите мачове срещу Иран, САЩ и Канада от Група G в София от втората фаза на световното първенство по волейбол за мъже.

 
 
 
“Във втората фаза останаха само топовите отбори в света. Затова мисля, че качеството на мачовете ще бъде още по-добро от първата фаза. Това означава, че ще трябва да вложим много повече усиля, за да спечелим двубоите си. Няма да бъде лесно срещу такива съперници. Надявам се, че домакинството и усилията на момчетата да ни помогната в тежките моменти”, заяви селекционерът на България Пламен Константинов.
 
 
“Програмата е тежка! Три мача за 3 дни, но това се отнася за всички отбори. Каквото е за нас, такава е и за тях. Колко сме готови? Ще видим в игра. Трябва да сме по-категорични в крайната фаза на геймовете. Да се поема повече отговорност от опитните играчи, за да се затварят геймовете. Срещу Полша можеше да стигнем до тайбрек, но… Ако бяхме стигнали до 5-ия гейм, имах усещането, че ще спечелим”, добави селекционерът на България.
 
 
"Доволен съм от всички мачове, с изключение на този с Иран. Знаехме, че това е ключов двубой с пряк конкурент, ако оставим Полша да бъде една крачка пред всички. Може би точно това натежа, защото направихме много грешки в първите два гейма. Цяла година нямаме мач с 11 грешки в атака. Това направи голямата разлика. Имахме две възможности в четвъртия гейм, за да се върнем, но това ни струваше мача. Дано утре бъде различно", коментира Константинов пред медиите. 
 
 
 
България има три победи и две поражения преди мачовете си с Иран, САЩ и Канада от втората групова фаза на Мондиал 2018. Срещите ще се играят в София.
Бленджини обяви състава на България за Лигата на нациите

Вижте 30-те избраници на новия селекционер

Левски удари ЦСКА и е на победа от титлата (ВИДЕО)

„Сините“ биха с 3:1 и са пред първи волейболен триумф от 15 години насам

Контузия приключи сезона на Алекс Николов

Вижте подробности

Марица (Пловдив) е шампион на България за десети пореден път

След успех над ЦСКА

Левски с обрат срещу ЦСКА в първия мач от финалната серия (ВИДЕО)

"Сините" изоставаха с 0:2 гейма, но се окопитиха и победиха

Жените на България до 18 г. поемат към Гърция

Тимът на Антонина Зетова във Втора група

Волейболистките на Левски взеха бронзовите медали

„Сините“ спечелиха малкия финал със Славия

Марица е на победа от 10-а поредна титла

„Жълто-сините“ с втори пореден успех срещу ЦСКА

Марица се точи за 10-а поредна титла

Пловдивчанки срещат ЦСКА на финала

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки