Севиля показа амбициите си за нова титла в Лига Европа (ВИДЕО)

Испанците попиляха Стандард на старта на надпреварата

Севиля показа амбициите си за нова титла в Лига Европа (ВИДЕО)

Доминантът в турнира Лига Европа през последните години - Севиля, започна участието си в груповата фаза на надпреварата с внушителна домакинска победа - 5:1 над Стандард (Лиеж). Андалуският тим започна надпреварата още от първия предварителен кръг, за да намери място в групите, а тази вечер показа, че ще е отбор, с който всеки трябва да се съобразява. Точни за испанците бяха Евер Банега (8 и 74 - дузпа), Франко Васкес (41) и Висам Бен Йедер (49 и 70). За белгийците се разписа Дженепо (39).

Момчетата на Пабло Мачин взеха аванс след първото полувреме с двете си единствени голови възможности. В осмата минута Евер Банега вкара красиво попадение от пряк свободен удар. Аржентинецът прехвърли стената и матира вратаря на гостите - 1:0. В 39-ата Дженепо изравни за белгийците, след като беше оставен сам на втора греда. Две минути по-късно Франко Васкес реализира с далечен изстрел за 2:1.

След почивката севилци се развихриха. В 49-ата андалуският тим вкара за 3:1 след точно насочване на Висам Бен Йедер. Испанците удариха на контраатака, топката беше центрирана между вратаря и защитниците, стражът се поколеба дали да излезе и Бен Йедер се възползва от колебанието, за да се разпише отблизо. В 70-ата Банега открадна топката и намери в дълбочина Бен Йедер, който отбеляза сам срещу вратаря - 4:1. В 74-ата Мудо Васкес беше спънат в наказателното поле и Банега вкара от дузпа за 5:1.

Севиля - Стандард (Лиеж) 5:1
1:0 Е. Банега (8)
1:1 М. Дженепо (39)
2:1 Ф. Васкес (41)
3:1 В. Бен Йедер (49)
4:1 В. Бен Йедер (70)
5:1 Е. Банега (74) д.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки