Берое гони първа победа като гост от Деня на шегата

Александър Томаш оставя Бригидо на пейката за гостуването на Етър

Берое гони първа победа като гост от Деня на шегата
На шега или не, но Берое не е побеждавал извън Стара Загора от Деня на шегата - 1 април 2018-а. Тогава заралии удариха Левски с 2:1 на „Герена" в плейофите.
 
В този период възпитаниците на Александър Томаш все пак записаха два успеха като гост, но те бяха над градския съперник Верея на стадиона в кв. "Кольо Ганчев" с 3:0 на 6 април и с 2:0 на 3 август.
 
В останалите 6 визити Берое падна цели 4 пъти и два пъти завърши наравно, като вкара само 2 гола и допусна цели 12. Така реално зелените са без победа извън Стара Загора вече 173 дни, близо 3 месеца, като днес при гостуването си на Етър могат да прекъснат негативната тенденция.
 
Интересното е, че Верея е последният съперник, който пък болярите удариха на "Ивайло" с 1:0 на 27 юли. Последваха реми с Черно море (1:1) и загуба от Левски (1:2). В последните си два мача виолетовите гостуваха и победиха Дунав (4:2) и Септември Сф (2:0).
 
Няколко размествания ще направи наставникът на Берое Александър Томаш за визитата във Велико Търново. Част от тях са продиктувани от травми на основни футболисти. Други ще са от спортно-техническо естество.
 
С контузии в лагера на зелено-белите са капитанът Мартин Райнов и централният бранител Ерол Алкан. Първият изобщо не се включи в тренировъчния процес на отбора си през седмицата, а вторият водеше само леки бегови занимания. И двамата са твърдо аут от сблъсъка в старопрестолния град.
 
Мартин Райнов игра за болярите през 2011 година и записа 10 мача и 1 гол. В негово отсъствие на "Ивайло" редом до Александър Цветков в средата на терена ще застане Иван Минчев. Вариант, който беше изпробван от беройци при домакинската им победа над столичния Септември с 1:0 в предния шампионатен кръг.
 
Не е изключена промяна по десния фланг на атаката, където вместо неубедителния Бригидо да се изявява Вандерсон, преодолял здравословните си проблеми от срещата със септемврийци, а отляво да действа Меска. Основно острие отново ще е Мартин Камбуров, подпомаган от Втора позиция от Борислав Цонев. Нова ще е и защитната четворка.
 
При излизането от нея на Ерол Алкан в сърцето до Камен Хаджиев ще е Георги Ангелов. Титулярното си място отдясно на отбраната запазва националът Иван Бандаловски, но отляво вместо Александър Василев се очертава да е бразилецът Матеус Леони. В групата ще попадне талантливият юноша Валентин Иванов.
 
Двубоят Етър Берое е днес от 17,30 часа на стадион „Ивайло”.

 

Бабич: Доволен съм от резултата, но ни трябваше валериан

„Пирин взе много важни три точки срещу Етър“, заяви треньорът на „орлетата“

Светльо Петров: Трудно е, но ще продължа да се боря

"Надежда имаме, но каквото и да говорим сега, това са празни приказки"

Николай Костов определи групата за Славия

Николай Михайлов се завръща в списъка

Костадин Димитров подписва довогорите за довършването на стадионите на Локо Пд и Ботев Пд

Добри новини за двата големи отбора на Пловдив

Съдия притесни Черно море преди мача под тепетата

Валентин Железов ще свири срещата на "Колежа"

Ас на Витоша (Бистрица) е обект на интерес от професионални клубове

Николай Замфиров има 3 гола в петте си изиграни мача за "тигрите" до момента

Пьотровски донесе 180 000 евро в касата на Лудогорец

Звездата на разградчани ще участва на Евро 2024 това лято

Деветият в Полша си хареса Турицов

Защитникът на ЦСКА е почти сигурно напускащ след края на сезона

Левски иска да продължи положителната серия при домакинството на Славия

"Сините" приемат столичния си съперник на "Герена" от 19:00ч.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки