Левски ще връща самочувствието срещу Витоша Б с ядрено трио

Славиша Стоянович пуска Обертан, Паулиньо и Кабрал заедно на терена

Левски ще връща самочувствието срещу Витоша Б с ядрено трио
Тази вечер Левски посреща Витоша Бистрица на „Герена". Двубой, в който сините ще трябва да връщат поразклатеното си самочувствие, и то срещу противник, който показва, че е израснал много спрямо миналата година.
 
В миналия кръг Левски бе събуден от хубавия сън, в който бе изпаднал при Славиша Стоянович, със загуба с 0:1 от Локомотив Пловдив на "Лаута". Така поредицата от пет победи бе прекъсната, а отборът слезе от върха. Задачата пред него е само една - да се качи пак на него, па макар и само за 24 часа, защото ЦСКА гостува на Ботев Враца утре.
 
Най-големият проблем на сините срещу Локомотив бе играта в предни позиции. През първата част възпитаниците на Славиша Стоянович така и не създадоха опасност за пловдивчани. Цяла седмица треньорът провеждаше извънредни занимания с офанзивните играчи. Сега ще стане ясно дали има някакво подобрение.
 
Заради яловото представяне наставникът може да предприеме ход, който от доста време е чакан от привържениците на Левски - да пусне заедно на терена Габриел Обертан, Жерсон Кабрал и Паулиньо. Те са и най-острите играчи в състава. Но ще сработи ли схема с ядреното трио? През седмицата на „Герена" бе отиграван такъв вариант, като играчите постоянно сменяха местата си - Обертан през миналия сезон бе ползван зад нападателя, а през този и Паулиньо влезе в подобна роля.
 
За първи път през тази кампания Левски ще бъде и с оптималната си защита. В стартовия състав ще се върне Давид Яблонски, който е напълно готов за игра и ще замени Аймен Белаид. В ариергарда ще действат още Холмар Ейолфсон, Иван Горанов и Милош Цветкович, а на вратата ще е Мартин Полачек.
 
В халфовата линия се налага промяна заради наказанието на Кали Тиам. Вариантите за негов заместник са няколко - Нашименто, Вашчук и Мариани. По-вероятно е на терена да е първият, който да играе заедно с Антони Белмонт - Стоянович харесва французина. Дилема има пред наставника и за върха на атаката. Румънецът Буш се намира в ужасна форма - в 5-те си мача в Първа лига не е вкарал гол, и ще седне на пейката. Най-логично изглежда да го замести Станислав Костов. Има обаче вариант Паулиньо да е на върха на атаката, а Мариани да е в ролята на плей-мейкър.
 
Каквито и експерименти да прави Стоянович, той се надява те да са успешни, защото дербито с ЦСКА чука на вратата. Досега Левски не е вкарвал повече от 2 гола под негово ръководство и днешният мач е идеален вариант това да се случи.
 
Витоша също таи надежди за двубоя на „Герена". Отборът несъмнено вече не е онзи наивен новак, който се подвизаваше по терените ни преди година. Тигрите израснаха и показаха, че са се научили и да хапят. През миналия сезон те отмъкнаха точка на Левски - 0:0, сега се канят да направят същото. Съставът на Росен Кирилов няма да изпада в глуха защита, а ще се опитва да хване сините на контра. Ще липсва само нападателят Стефан Христов, който лекува контузия.
 
На сините им предстои мач, в който нямат право на грешка. В същото време ще имат срещу себе си съперник, който ще е освободен психически. Ще се развихрят ли Обертан, Кабрал и Паулиньо? Отговорът на този въпрос ще научим тази вечер.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки