ЦСКА излиза за първа победа извън София срещу Ботев Вр

Армейците продължават преследването с Левски за №1 в шампионата

ЦСКА излиза за първа победа извън София срещу Ботев Вр
Тази вечер от 20:00 часа новакът в Първа лига Ботев Враца посреща ЦСКА. В Северозападна България очакват с нетърпение сблъсъка.
 
За съжаление на домакините двубоят няма да е на "Христо Ботев", а на "Огоста" в Монтана. Ако трябва да перифразираме думите на Валери Божинов, че "във Враца му е като в Ню Йорк", то на армейците ще им се наложи да пътуват малко по на север и да стигнат до Чикаго.
 
Там те ще останат до вторник вечерта, преди да се завърнат в столицата и да се готвят за вечното дерби с Левски, което е точно след седмица. Дотогава възпитаниците на Нестор Ел Маестро нямат право на грешка - както с Ботев, така и след това с Монтана за Купата.
 
Настроението в лагера на домакините е приповдигнато. Името на клуба цяла седмица не слиза от вестниците и спортните предавания. Причината е, че врачани уцелиха в десетката с привличането на Валери Божинов. Те успяха да вдигнат шумотевица. А нападателят увенча дебюта си за тима с гол, донесъл точка при гостуването на Витоша Бистрица. Сега 32-годишният стрелец ще иска да вкара и на ЦСКА. До момента той не е успявал да огорчи червените, въпреки че има 4 сблъсъка с тях зад гърба си.
 
За да има успех срещу армейците, Ботев не трябва да излиза на терена прекалено респектиран, както го направи срещу другия столичен гранд. Необходимо е врачани да пресират съперника и да атакуват при всяка възможност. Едва ли треньорът ще направи някакви сериозни размествания по състава.
 
Очаква се той да насити халфовата линия, а в предни позиции да разчита най-много на нападения по крилото, където активен е Петър Атанасов. Неговата задача е или да стреля, или да търси Божинов в пеналта. Атанасов ще води задочен дуел с тарана на армейците Мауридес - двамата са с по 5 попадения и влязоха в кръга като водачи в голмайсторската листа.
 
ЦСКА със сигурност ще получи сериозна подкрепа от трибуните. Целта на армейците ще е да си свършат работата бързо и да не позволяват на противника да надигне глава. Надали Ел Маестро ще направи промени по стартовата единайсеторка - ще се довери на започналите при домакинското 3:1 над Черно море. По крилата ще атакуват Десподов и Жоржиньо, а в нападение ще си партнират Мауридес и Джеси.
 
Последните двама се допълват - бразилецът умее да освобождава пространства, които да бъдат оползотворявани от бързия Джеси. Мауридес е жаден за изява. В последните два мача той бе на ниво, но не порази противниковата мрежа. Сега ще иска да се отпуши. Плеймейкърът Тиаго Родригес пак ще остане на пейката. Той явно не пасва на бързия и директен стил, който Ел Маестро налага.
 
Може да звучи и парадоксално, но в този мач ЦСКА ще преследва първата си победа извън София в първенството. До момента червените имаха три визити, но едната от тях бе на Витоша Бистрица в столицата - спечелена с 2:0 на националния стадион. В останалите две срещи далеч от "Армията" тимът дори не отбеляза гол - 0:0 срещу Ботев на Коматево и 0:1 от Лудогорец в Разград.
 
ЦСКА е амбициран със силна игра срещу Ботев Враца да отправи послание към съперниците. При успех червените ще влязат в дербито с Левски като лидер в класирането. Домакините пък ще искат да продължат да държат интереса към себе си голям. Това може да стане само с победи. Затова днес ни очаква интригуващ мач.

 

В Левски минаха на специален режим

Ще подобряват физическата подготовка на играчите

Събрин отряза ЦСКА

Кондиционният треньор Кирил Динчев запълни щаба на Стамен Белчев

Двама разделят първото място при голмайсторите в efbet Лига (ВИДЕО)

Вижте класирането на най-добрите стрелци

Националите ни по футзал преодоляха предварителния кръг на квалификациите за Евро 2026 (ВИДЕО)

Вижте подробности

Спас Делев удължи договора си с Лудогорец

Георги Дерменджиев разкри новината

Дерменджиев: След двата гола, мачът беше под наш контрол

"Винаги се играе по-спокойно в мачовете, когато водиш в класирането", заяви той

Киров: След червения картон ситуацията излезе извън контрол

„Трябва да обръщаме внимание на положителните неща.“, призова треньорът на Арда

Радослав Кирилов: Не сме спирали да вярваме

Нападателят на ЦСКА 1948 донесе собственоръчно обрата срещу Локо София

Дончич: Нямаме психика

"Ще се борим до последно за оставане в елита", заяви треньорът на Локо София

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки