ЖАЛКО! САЩ ни отрязаха пътя към финалите в Торино! (СНИМКИ)

Американците не дадоха гейм на волейболистите ни, вече са 7 от 7

ЖАЛКО! САЩ ни отрязаха пътя към финалите в Торино! (СНИМКИ)
Волейболните ни национали загубиха с 0:3 (-20, -20, -18) от САЩ в двубой от група G на Световното първенство, изигран пред 10000 души в зала "Арена Армеец" в София.  
 
Поражението означава, че България почти сигурно няма да се класира за финалната шестица в Торино. На теория шанс още има, но той граничи с фантастиката. 
 
Утре тимът на Пламен Константинов играе с Канада в пряк спор за второто място в групата. Както е известно за медалите ще се борят победителите от четирите групи и двата най-добри втори. В момента "трикольорите" са с най-лоши показатели от подгласниците. Сигурни засега са Италия и САЩ, които нямат загуба в седемте си изиграни мача до момента.
 
 
Мачът вървеше точка за точка до 6:6, след което американците, които са втори в световната ранглиста, набраха инерция и дръпнаха в резултата. Асове на Тодор Скримов и Валентин Братоев ни оставиха в играта. При 15:17 селекционерът на САЩ Джон Спероу поиска видео повторение, което направи разликата 4 точки. В игра се появиха Теодор Тодоров и Николай Пенчев. Ефектът беше моментален, но краткотраен и гейма приключи в полза на съперника - 20:25.
 
 
Американците дръпнаха в началото на втория гейм с 6:4 след атака на Тейлър Сандър. Първото техническо прекъсване дойде при 8:6. Атака на Аарън Ръсел вдигна разликата до 5 точки при 11:6, а Тейлър Сандър атакува успешно за 17:10. Едва тогава България започна да играе по-добре и постепенно да топи пасива си. Крайният резултат в гейма обаче бе същият като този в първия - 20:25.
 
 
В третата част при 6:5 защитата на гостите беше пробита и "лъвовете" поведоха. Нашите удържаха аванса си до 12:10, след което съперникът направи три поредни точки и отново се върна напред в резултата. На свой ред момчетата на Джон Спероу започнаха да трупат преднина и при 15:20 вече всичко беше ясно. На терена се появи и вторият ни разпределител Добромир Димитров, заменяйки Мирослав Градинаров. Янките също пуснаха някой от резервите си, което не им попречи да затворят гейма на 18
 
 
Най-резултатен от нашите беше Тодор Скримов с 8 точки (2 аса), 6 точки добави Николай Учиков. 
 
За американския тим Аарон Ръсел приключи с 16 точки (1 ас), с 12 се отчете Тейлър Сандър (1 блокада, 1 ас). 
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки