ОБЗОР: Херта поведе в Германия след спиращ дъха трилър (РЕПОРТАЖИ)

Пулишич спаси Борусия (Д) от първа загуба, отмениха гол на Мисиджан

ОБЗОР: Херта поведе в Германия след спиращ дъха трилър (РЕПОРТАЖИ)
Херта оглави класирането в германската Бундеслига след домакински успех с 4:2 срещу Борусия (Мьонхенгладбах). След 4 кръга столичани имат актив от 10 точки, което е с 1 повече от Байерн (Мюнхен). Баварците обаче имат мач по-малко. По-късно тази вечер те гостуват на Шалке в дербито на кръга.
 
Борусия (М) поведе с гол от дузпа на Азар в 29-ата минута. Само две след това Ведад Ибишевич изравни, а в 34-ата Херта стигна до пълен обрат.  Валентино Лазаро се разписа за 2:1.
 
След почивката мачът се превърна в голов трилър. Ибишевич (63) заби второто си попадение за домакините. Аласане Плеа в 67-ата минута върна надеждите на Борусия, че тимът може да си тръгне поне с точка от Берлин. Всичко обаче приключи с гола на Дуда (73).
 
Кристиан Пулишич спаси Борусия (Дортмунд) от първа загуба този сезон. Той се разписа в 84-ата минута за 1:1 при гостуването на Хофенхайм. Преди това Жоелинтон беше открил в 44-ата минута. Четвърт час преди края "жълто-черните" останаха с човек по-малко. От игра беше изгонен Абду Диало. 
 
Бившият футболист на Лудогорец Върджил Мисиджан започна титуляр и получи жълт картон при победата на Нюрнберг с 2:0 срещу Хановер у дома. Негов гол беше отменен заради засада след намесата на системата ВАР. В 29-ата минута той изкара червен картон на вратаря на съперника Микко Алборноз. Холандецът беше заменен в 73-ата минута.
 
Резултати, IV кръг
 
Нюрнберг - Хановер 2:0

Хофенхайм - Борудия (Д) 1:0

Аугбург - Вердер 2:3

Херта - Борусия (М) 4:2

Волфсбург - Фрайбург 1:3

Шалке - Байерн 19,30 ч.
 
 
КЛАСИРАНЕ
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки