Салпаров: Някои момчета трябва да си преодолеят егото и да играят за България

Канада ни преби в първите два гейма, но хубавото е, че се върнахме в мача, допълни либерото

Салпаров: Някои момчета трябва да си преодолеят егото и да играят за България
Либерото на България Теодор Салпаров не скри, че мисли да спира със спорта, но все още не е взел окончателно решение кога ще се случи това.
 
“Направих 15 години вече в националния отбор. Ако имат нужда от мен, винаги ще помогна. Само ще ви кажа, че ако тук бяха и Матей Казийски, и Тодор Алексиев, и Цветан Соколов, и Георги Братоев, и Боян Йорданов, 5-има състезатели на топ ниво, смятам че нямаше да загубим мач до този със САЩ. Не е някакво изхвърляне, а реалност.
 
Видяхте че бяхме много близо с този колектив и в първия мач с Иран, който изиграхме във Варна, и с поляците, с които играхме като равен с равен. А ако имаше треньорският щаб тези състезатели на разположение, щяхме да отидем минимум на финална шестица, но за съжаление ги няма.
 
За в бъдеще - има Олимпиада, и тези изброени състезатели могат да дадат още до 2020-а поне. Силно се надявам да размислят, да откликнат и се обединят в името на националния отбор. Това е най-важното, защото има един герб, който е над всичко”, заяви Теодор Салпаров.
 
"Напрежението в отбора дойде малко повече. След като стана ясно, че не можем да продължим, беше важно да победим за световната ранглиста. Има за какво да съжаляваме. Не бяхме в толкова тежък поток. Мачът във Варна с Иран щеше да ни помогне да се класираме за финалната шестица на шампионата”, каза още Теди пред БНТ.
 
“Трябва да си преодоляваме егото и да мислим най-вече за България, защото не сме тук да си мерим характерите и кой е по-голям един на друг или треньор и състезател.
 
Всеки един състезател е много ценен, защото можем да направим много с изброените. Когато няма 8-9, няма взаимозаменяемост, докато най-силните отбори играят с 14 равностойни и могат да дадат почивка на най-добрите си и да са по-свежи за финалите в Италия”, добави Салпаров.
 
“Съжалявам за няколко неща. След 2006-а, когато играхме на световното първенство и 2009-а - на европейското в Турция, мечтаех да играем на финал и 2010-а мисля, че бяхме готови да играем на Мондиала, защото ако бяхме били Куба, можехме да прескочим и сърбите.
 
Много съжалявам за това, както и за световното вкъщи. Но трябва да бъдем заедно и да дадем най-доброто, защото щеше да бъде страхотно”, допълни Салпаров. 
 
“Разбира се, че съм разочарован от играта в първите два гейма, защото за мен специално това бе последно световно и вътрешно много желаех да победим. Да си тръгна позитивно пред тази невероятна публика и най-вече да се класираме достойно, защото ако бяхме победили с какъвто и да е резултат, щяхме да бъдем 7-и или 8-и максимум, а сега ще отидем между 10-о и 12-о място, което е много жалко.
 
Канада тотално ни надигра, да не кажа преби в първите два гейма, и за мен нямаше обяснение на какво се дължи. Не знам как е изглеждало отвън, но беше много грозно. Но пак казвам, заради нашият манталитет, който имаме принципно при два такива гейма, "сваляме гащи и ни доубиват" в третия.
 
Хубавото е, че се върнахме и може би малшанс, ако бяхме почнали по-добре в петия гейм, да си го вземем, щеше да бъде един прекрасен завършек на този уикенд и на Световното първенство в България", допълни либерото.

 

Жените на България до 18 г. поемат към Гърция

Тимът на Антонина Зетова във Втора група

Волейболистките на Левски взеха бронзовите медали

„Сините“ спечелиха малкия финал със Славия

Марица е на победа от 10-а поредна титла

„Жълто-сините“ с втори пореден успех срещу ЦСКА

Марица се точи за 10-а поредна титла

Пловдивчанки срещат ЦСКА на финала

ЦСКА води с 12:5 срещу Левски във финалите

Преди финалния плейоф за титлата

Тони Зетова: Искам да се борим със силните

Положително беше желанието за игра на всички момичета, обяви селекционерът

Легендарен разпределител спря с волейбола

Надявам се бъдещето да ми е свързано с Нефтохимик, каза Иван Станев

България се класира за финалите на Евро 2024 по волейбол за жени до 18 години

Oтлично представяне на нашите момичета

Левски е на финал в родното първенство по волейбол след 10 години пауза

"Сините" елиминираха шамиона Нефтохимик

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки