Салпаров: Някои момчета трябва да си преодолеят егото и да играят за България

Канада ни преби в първите два гейма, но хубавото е, че се върнахме в мача, допълни либерото

Салпаров: Някои момчета трябва да си преодолеят егото и да играят за България
Либерото на България Теодор Салпаров не скри, че мисли да спира със спорта, но все още не е взел окончателно решение кога ще се случи това.
 
“Направих 15 години вече в националния отбор. Ако имат нужда от мен, винаги ще помогна. Само ще ви кажа, че ако тук бяха и Матей Казийски, и Тодор Алексиев, и Цветан Соколов, и Георги Братоев, и Боян Йорданов, 5-има състезатели на топ ниво, смятам че нямаше да загубим мач до този със САЩ. Не е някакво изхвърляне, а реалност.
 
Видяхте че бяхме много близо с този колектив и в първия мач с Иран, който изиграхме във Варна, и с поляците, с които играхме като равен с равен. А ако имаше треньорският щаб тези състезатели на разположение, щяхме да отидем минимум на финална шестица, но за съжаление ги няма.
 
За в бъдеще - има Олимпиада, и тези изброени състезатели могат да дадат още до 2020-а поне. Силно се надявам да размислят, да откликнат и се обединят в името на националния отбор. Това е най-важното, защото има един герб, който е над всичко”, заяви Теодор Салпаров.
 
"Напрежението в отбора дойде малко повече. След като стана ясно, че не можем да продължим, беше важно да победим за световната ранглиста. Има за какво да съжаляваме. Не бяхме в толкова тежък поток. Мачът във Варна с Иран щеше да ни помогне да се класираме за финалната шестица на шампионата”, каза още Теди пред БНТ.
 
“Трябва да си преодоляваме егото и да мислим най-вече за България, защото не сме тук да си мерим характерите и кой е по-голям един на друг или треньор и състезател.
 
Всеки един състезател е много ценен, защото можем да направим много с изброените. Когато няма 8-9, няма взаимозаменяемост, докато най-силните отбори играят с 14 равностойни и могат да дадат почивка на най-добрите си и да са по-свежи за финалите в Италия”, добави Салпаров.
 
“Съжалявам за няколко неща. След 2006-а, когато играхме на световното първенство и 2009-а - на европейското в Турция, мечтаех да играем на финал и 2010-а мисля, че бяхме готови да играем на Мондиала, защото ако бяхме били Куба, можехме да прескочим и сърбите.
 
Много съжалявам за това, както и за световното вкъщи. Но трябва да бъдем заедно и да дадем най-доброто, защото щеше да бъде страхотно”, допълни Салпаров. 
 
“Разбира се, че съм разочарован от играта в първите два гейма, защото за мен специално това бе последно световно и вътрешно много желаех да победим. Да си тръгна позитивно пред тази невероятна публика и най-вече да се класираме достойно, защото ако бяхме победили с какъвто и да е резултат, щяхме да бъдем 7-и или 8-и максимум, а сега ще отидем между 10-о и 12-о място, което е много жалко.
 
Канада тотално ни надигра, да не кажа преби в първите два гейма, и за мен нямаше обяснение на какво се дължи. Не знам как е изглеждало отвън, но беше много грозно. Но пак казвам, заради нашият манталитет, който имаме принципно при два такива гейма, "сваляме гащи и ни доубиват" в третия.
 
Хубавото е, че се върнахме и може би малшанс, ако бяхме почнали по-добре в петия гейм, да си го вземем, щеше да бъде един прекрасен завършек на този уикенд и на Световното първенство в България", допълни либерото.

 

Волейболистките на Левски взеха бронзовите медали

„Сините“ спечелиха малкия финал със Славия

Марица е на победа от 10-а поредна титла

„Жълто-сините“ с втори пореден успех срещу ЦСКА

Марица се точи за 10-а поредна титла

Пловдивчанки срещат ЦСКА на финала

ЦСКА води с 12:5 срещу Левски във финалите

Преди финалния плейоф за титлата

Тони Зетова: Искам да се борим със силните

Положително беше желанието за игра на всички момичета, обяви селекционерът

Легендарен разпределител спря с волейбола

Надявам се бъдещето да ми е свързано с Нефтохимик, каза Иван Станев

България се класира за финалите на Евро 2024 по волейбол за жени до 18 години

Oтлично представяне на нашите момичета

Левски е на финал в родното първенство по волейбол след 10 години пауза

"Сините" елиминираха шамиона Нефтохимик

Цецо Соколов с 18 точки при успех на Динамо М

Тимът на българина изравни резултата в полуфиналната серия в Русия

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки