Сензациите в пресата: Премия от 100 000 евро за Обертан срещу нов договор

Иван Колев отказал на Локо ГО, чака за Дунав, Йовов пред завръщане в Левски

Сензациите в пресата: Премия от 100 000 евро за Обертан срещу нов договор

Най-интересните теми в пресата у нас днес, 24 септември: 

 

„България днес”: Премия от 100 000 евро за Обертан срещу нов договор

 

Премия от 100 000 евро ще прибере Габриел Обертан, ако подпише нов договор с Левски. Ръководството на „сините" и собственикът Спас Русев се надяват по този начин да задържат най-голямата си звезда. Договорът на Обертан е до края на сезона и Левски ще се опита да го задържи поне още 2 години. Заплатата на французина в момента е 20 000 евро, а предложението на клуба е за увеличение с около 5000 евро. Ако не бъде постигнато разбирателство, Обертан ще бъде свободен да преговаря с други клубове още след Нова година.

Освен крилото предложения за нови договори ще получат още Цветкович и Яблонски. В тях също ще бъде заложено увеличение на заплатите в рамките на няколко хиляди евро.

 

„Тема спорт”: Иван Колев отказал на Локо ГО, чака за Дунав

 

Иван Колев е отказал на ръководството на Локомотив Горна Оряховица да се завърне начело на тима. Той води железничарите, когато тимът бе в Първа лига, като бе освободен на 2 март 2017-а. В началото на този сезон пък бе за кратко старши треньор на Верея.

"Да, така е. От Локомотив ме потърсиха, но на този етап имам други разговори и няма как да се случат нещата. Става въпрос за чужбина и България", потвърди Колев, с което открехна вратата, че е сред вариантите за нов старши треньор на Дунав Русе. В сряда драконите гостуват имено на железничарите 8 1/16-финал за Купата на България. Те също са с временен наставник - Цветомир Младенов.

Както е известно, през миналата седмица ръководството на Локо ГО освободи старши треньора Тодор Киселичков и временно отборът бе поет от помощника му Марин Байчев. Той дебютира с победа начело на железничарите - 2:0 при гостуването на Кариана в Ерден. Байчев ще води Локомотив и в двубоя с Дунав за купата в сряда от 17:00 часа. Вчера от ръководството на горнооряховци са заявили, че в сряда се очаква да бъде подписан договор с нов наставник, който ще започна работа от четвъртък. Сред опциите са Валентин Илиев и Христо Янев. Първият обаче може да стане треньор на защитниците на бившия си отбор Университатя Крайова, а Янев в момента е скаут на ЦСКА и едва ли ще се навие.

 

„Тема спорт”: Йовов пред завръщане в Левски

 

Христо Йовов е най-актуалната кандидатура за спортен директор на Левски. Той вече заемаше този пост преди няколко години, но се раздели с клуба поради различия в стратегията с тогавашния собственик Тодор Батков. Вече на няколко пъти съветници на Спас Русев са се опитвали да лансират идеята да върне на „Герена" Христо Йовов, но шефът на клуба засега не бърза да предприема сериозни действия в тази посока. През лятото австрийският спец Вили Рутенщайнер бе много близо до поста. Той идва и на преговори в София, но в последния момент предпочете офертата на футболната федерация на Израел.

 

Треньорът на Левски Славиша Стоянович веднага след назначението си ясно и категорично заяви, че иска в клуба да има спортен директор. От „Герена" на този етап нямат избистрен чуждестранен вариант, а Йовов е най-близо от българските опции.

 
Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ЦСКА изгуби Де Нойер до края на сезона

Защитникът продължава да се възстановява от контузията в коляното

Интерес от чужбина към Пламен Андреев

Стражът на Левски може да потегли към Западна Европа след края на сезона

Лудогорец към Неделев: Не се предавай!

Вижте посланието към футболиста

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки