Валери Божинов: Ако и в дербито ЦСКА играе така, ще има проблеми

Биляна Дол ме накара да приема предизвикателството Ботев Вр, разкри нападателят

Валери Божинов: Ако и в дербито ЦСКА играе така, ще има проблеми
Звездата на Ботев Враца Валери Божинов даде любопитно интервю пред Диема спорт след края на мача с ЦСКА. Нападателят сподели и очакванията си за сблъсъка между вените и Левски в събота.
 
- Валери, каква е причината за загубата от ЦСКА?
 
- Първо искам да поздравя моите съотборници за себераздаването. За това, че показаха и доказаха на цяла България и на ЦСКА, че могат да играят срещу такъв голям отбор. Бяхме равностойни въпреки негативния резултат. Момчетата се раздадоха от първата до последната минута. Може би класата и качеството, които имат ЦСКА, превъзхождат нашия отбор, но моите съотборници бяха перфектни. Тичаха и се бореха. Опитахме да се надиграем с ЦСКА. Имахме нашите си възможности. За съжаление - 0:1 Валери Божинов, след това пропуснах и дузпа. Поемам цялата отговорност и вина за тази загуба. Не си я слагам на сърце, но я поемам. Защото зная, че някои футболисти от нашия отбор не могат да поемат тази отговорност, тъй като нямат този характер, който го имам аз. Всичко обаче вече е минало. Горе главата и гледаме напред. Ако не биеш дузпа, няма да я изтървеш. Не ми е за първи и няма да ми е за последен път. И със Спортинг Лисабон съм изпускал дузпа, и с Партизан срещу Стяуа за Шампионската лига. Явно срещу ЦСКА не ми върви.
 
- Защо се върна при първия гол, за да се стигне до автогол?
 
- Мислех, че Десподов ще я бие в другия ъгъл и ако мога да пресрещна топката. Не прецених добре ситуацията. Нашият вратар спаси добре - изби в гредата, но после топката ме удари. Ако бях вкарал дузпата, мачът щеше да се развие по друг начин. Аз съм най-големият виновник. Няма какво да се лъжем, разликата се виждаше. ЦСКА има големи футболисти. Купуват качествени и добре селектирани чужденци, но имат и българи, които са на ниво - Десподов, Бодуров, Чорбаджийски, Манолев, който сега не игра, Лясков, Малинов. За съжаление Валери Божинов помогна на ЦСКА за победата.
 
- Смяташ ли, че има някаква прокоба, защото и с Левски през 2014 година не успя да им отбележиш в четири мача?
 
- Прокоба?! Не, в такива работи не вярвам. Явно не ми върви да играя срещу ЦСКА. Все пак това е голям отбор, с голяма публика. Уважение и респект към ЦСКА. Пак казвам, през второто полувреме нашият отбор показа и доказа, че може да се надиграва срещу такива футболисти, които има ЦСКА. Защото един техен играч струва колкото Ботев Враца.
 
- Забелязахме твоята половинка Биляна Дол на трибуните. Даде ли ти това допълнителен стимул?
 
- Да, аз искам да благодаря на Биляна. Тя е човекът, който ме накара да приема това предизвикателство и да дойда в Ботев Враца. Тя знаеше, че имам нужда да играя. Тя ми каза: Виж, Валери, по-добре да направиш крачка, две назад, отколкото да стоиш вкъщи и да не играеш. Или да стоиш някъде, където няма да играеш. Ела и докажи на цяла България, на всички, най-вече на себе си, че ти си футболист, че имаш талант. Покажи го. Тя ми сподели, че ако играя редовно, ако се раздавам, е сигурна, че ще успея. Много съм й благодарен, от все сърце, за доверието и подкрепата й. Тя знае, че без нейната подкрепа моите успехи са нула.
 
- Игра в Левски, със сигурност имаш симпатии към сините. Как ще завърши дербито с ЦСКА?
 
- Това е дерби. Зарядът е много по-различен от всички останали мачове. Мисля, че Левски са гледали двубоя ни с ЦСКА. Видели са слабите и силните страни на ЦСКА. Мисля, че сините ще влязат в сблъсъка с предимство. Не гледах мача с Локо Пловдив, случва се, всеки може да загуби. Но Левски имат и добри защитници, и добри нападатели, и халфова линия. В момента този отбор, изключвам Лудогорец, защото те мислят повече за Лига Европа, отколкото за първенството, играят много добре. Аз казах на момчетата от ЦСКА, на българите, че ако играят така, ще имат големи проблеми срещу Левски. Да, ЦСКА ни победиха, но не е този отбор, който аз съм свикнал да гледам. Като левскар и човек, който обича Левски, пожелавам на сините победа в събота. Видяха в мача с нас къде са им слабите страни на ЦСКА и мисля, че ще успеят. Лично не познавам нобия им треньор (б.а. - Славиша Стоянович), но зная неговите методи. Чувал съм за него много хубави неща. В момента в Левски има ентусиазъм, настроение. Виждам усмивки по лицата на футболистите. Обертан, Паулиньо, Кабрал и Костов се забавляват. Левски е с едни гърди напред.
 
- Казваш, че Левски има предимство, ще се ангажираш ли с прогноза?
 
- Надявам се Левски да победи, дай Боже, с автогол на ЦСКА. Така ще бъде най-сладко, както стана срещу нас. 

 

Официално: Ботев (Враца) се раздели и с френско крило

Жан-Пиер да Силва се оказа ненужен

Пирин обърна Ботев (Враца) и е на 1/4-финал за Купата на България

Тасев бе героят в продълженията

Янев се ядоса: Не приемам поведението ни в ситуациите при головете

Той е на мнение, че играчите трябва да си променят мисленето

Янев: Противникът разполага с най-добрата селекция в цяла България

Треньорът на Ботев Враца изчетка ЦСКА 1948 след загубата

ПАК ТОЙ! Чочев "избухна" при драматична победа на ЦСКА 1948 (ВИДЕО)

Гостите стигнаха до успеха с 2:1 във Враца

Официално: Берое и Янтра с най-солени глоби от БФС

Вижте всички решения на Дисципа

Официално: Черно море със солени глоби и предупреждение

Вижте всички решения на Дисципа за Първа и Втора лига

Черно море e в страхотна серия срещу Ботев (Враца)

Вижте подробности

Официално: Ботев Вр взе изгонен от Берое

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки