Христо Янев: Лудогорец трябва още много хляб да изяде, за да стигне ЦСКА

"Трудно е да се каже кой влиза като фаворит във вечното дерби"

Христо Янев: Лудогорец трябва още много хляб да изяде, за да стигне ЦСКА

Лудогорец трябва още много хляб да изяде, за да стигне ЦСКА, обяви бившият футболист на "червените" Христо Янев.

 
„На този етап трябва да се радват, че участват в едно първенство с отбор като ЦСКА“, отсече той по темата за съперничеството между двата тима.
 
Янев се включи в демонстративния мач между отборите на Димитър Бербатов и Ник Левентис, част от кампанията „С усмивка", насочена срещу всички прояви на агресията.
 
„Толкова отдавна беше, когато и аз играех футбол, че съм забравил. Много хора дойдоха, Инициативата е страхотна. Искаме да предадем на хората около нас това, което правим“, сподели той.
 
„Бъдете толерантни, не забравяйте, че срещу вас стои друго човешко същество. Може би всеки от нас трябва да преброи до три, когато е нервен, вместо да каже онова, което си е наумил. И на първо място апелирам към всички, че сме хора и трябва да се държим като такива“, добави скаутът на ЦСКА.
 
„Разбира се, че спортът помага, като си нервен. Понякога напрежението е в повече, но в крайна сметка трябва да преглътнем и да осмислим нещата. Тук се създават приятелства, които остават за цял живот. Докато даден мач се състои в 90 или повече минути“, продължи Яненв.
 
Запитан за предстоящото дерби между ЦСКА и Левски бившият национал обяви: „Трудно е да се каже кой влиза като фаворит в мача. Обикновено този, който влиза като фаворит излиза като загубил. Мога да говоря конкретно за отбора на ЦСКА – има добри футболисти. Притежава голяма класа в момента. Ако всеки даде най-доброто от себе си, ще се поздравим с успеха“.
 
„Това, че ЦСКА и Левски заемат първите две места в таблицата, ще направи дербито по-оспорвано, но не и по-различно. Този мач се играе за феновете и за футболистите, които са на терена“, завърши Янев.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки