Облякоха волейболистките като гейши (СНИМКИ)

Момичетата и треньорският щаб посетиха местната туристическа забележителност – Черния замък

Облякоха волейболистките като гейши (СНИМКИ)

Незабравима атракция организираха домакините в Окаяма за волейболните ни националки, като ги премениха с дрехи за гейши. Това стана в единствения почивен ден за състезателките на японска земя преди започващото на 29 септември световно първенство в страната.

 
Момичетата и треньорският щаб посетиха местната туристическа забележителност – Черния замък и Коракенските градини. Построеният през 1346-1369 г. замък, разрушен през Втората световна война и възстановен през 60-те години на миналия век, сега е музей на самурайското наследство. Замъкът е със статут на национален исторически обект, а непосредствено до него са градините Коракен - един от трите най-красиви паркове в Япония.
 
 
Именно в двореца състезателките и треньорите за кратко се превъплатиха в самураи и гейши. Гейшите са традиционни професионални японски артистки - танцьорки, които забавляват чрез различни умения.
 
 
Докато една след друга момичетата се обличаха като гейши, а треньорите като самураи, камери на местна телевизия заснеха шоуто и направиха с част от тях интервюта. Така високите български волейболистки се превърнаха в истинска атракция и за местните хора, които не се славят със своя ръст.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки