Лука Модрич спечели наградата на ФИФА

Според източници на иберийската преса Роналдо подозира, че има заговор в негов ущърб след напускането му на Реал Мадрид

Лука Модрич спечели наградата на ФИФА

Хърватинът Лука Модрич спечели наградата The Best FIFA - едно от най-ценните индивидуални отличия в световния футбол, което наследи приза Най-добър футболист на ФИФА.

 

В настоящия вид наградата съществува от 2016 година, когато международната централа и France Football прекратиха съвместното връчване на “Златната топка”.

 

В предишниет две години победител стана Кристиано Роналдо, но този път португалецът отстъпи на доскорошния си съотборник в Реал Мадрид. Третият номиниран беше звездата на Ливърпул Мохамед Салах, който се утеши с наградата за най-красив гол.

 

Кристиано Роналдо грабна и двете награди от създаване на събитието. Португалецът е сред финалистите и тази година в компанията на Лука Модрич (Реал Мадрид) и Мохамед Салах (Ливърпул). Както се очакваше, CR7 не присъства на церемонията в Лондон и това загатва, че суперзвездата на Ювентус отново ще бъде пренебрегнат, след като преди няколко седмици изненадващо Модрич взе приза за Най-добър футболист за изминалия сезон в Шампионската лига.

 

Според източници на иберийската преса Роналдо подозира, че има заговор в негов ущърб след напускането му на Реал Мадрид. Победителят вече е определен след четиристранно оформяне на избора. Една четвърт от вота идва от феновете в сайта на ФИФА, а другите 75% са разпределени след гласуване на селекционерите на всички национални отбори, капитаните и специално жури от журналисти.

 

За втора поредна година водещ на церемонията беше английският актьор Идрис Елба. Той показа приятно чувство за хумор и размени шеговити решлики със защитника на Пари Сен Жермен Даниел Алвеш, който блесна с атрактивен костюм.

 

При пристигането си в залата звездата на Челси Еден Азар направи любопитно изказване. Той каза, че е гласувал за Лука Модрич, но би предпочел наградата да стане притежение на Салах, с когото са добри приятели. Членът на управителния съвет на Барселона Хавиер Бордас пък в прав текст отсече, че отсъствието на Лионел Меси от номинираните сериозно дискредитира класацията.

 

Наградата за най-красив гол на годината беше спечелена от Мохамед Салах за попадението му срещу Евертън в дербито на Мърсисайд. изборът на феновете определено беше изненадващ, защото всички очакваха, че победителят ще е един измежду Кристиано Роналдо и гарет Бейл. И двамата вкараха зрелищни попадения със задна ножица - Роналдо срещу Ювентус в Шампионската лига, а Бейл във финала на турнира срещу Ливърпул. Любопитното е, че когато бе попитан за своя фаворит, Зинедин Зидан предпочете гола на Гарет Бейл.

Стана ясен идеалният отбор на ФИФПро за тази година, който беше обявен по време на церемонията FIFA The Best. 

 
На вратата е Давид Де Хеа от Манчестър Юнайтед и Испания. В защита са бразилецът Дани Алвеш (Пари Сен Жермен) и трима бранители на Реал - Рафаел Варан (Франция), Серхио Рамос (Испания) и Марсело (Бразилия). 
 
 
В халфовата линия присъстват двама играчи на Челси - световният шампион с Франция Н’Голо Канте и бронзовият медалист от Мондиал 2018 с Белгия Еден Азар. Компания им прави един от номинираните за Играч на годината и финалист на Световното първенство в Русия със състава на Хърватия - Лука Модрич от Реал Мадрид. 
 
 
Триото в атака е съставено от суперзвездите Лионел Меси (Аржентина и Барселона) и Кристиано Роналдо (Португалия и Реал Мадрид/Ювентус), както и световният шампион с Франция Килиан Мбапе от Пари Сен Жермен.
 
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки