БФС подкрепи инициативата „Не на агресията“ и в Кърджали

Проектът е един от най-успешните за страната през последните години

БФС подкрепи инициативата „Не на агресията“ и в Кърджали
Българският футболен съюз отново демонстрира подкрепата си за проекта „Младите хора-Бъдещето на България-това сме ние”, който се реализира по инициатива на Асоциация „Докосни дъгата” с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта.
 
Селекционерът на юношеския национален отбор до 19 г. Ангел Стойков и главният скаут на футболния съюз Георги Димитров-Джеки се включиха в неделния футболен празник в Кърджали, който събра футболисти, треньори и ръководители от местния футболен клуб Арда, футболни деятели, известни личности и десетки фенове.
 
По време на демонстративната тренировка всички те се обединиха около призива „Не на агресията!”.
 
От Министерството на младежта и спорта обявиха, че проектът „Младите хора-Бъдещето на България-това сме ние” е един от най-успешните за страната през последните години. Неговата целева група са около хиляда младежи в четири области. Активно участват 160 млади хора, както и двадесет деца в неравностойно положение.
 
 
На „Арена Арда“ в Кърджали футболистите от местния клуб и техните треньори показаха умения на десетки деца. За да поздрави младите футболни фенове на терена се появиха Теди Кацарова и РДМК, които заедно с Дичо по инициатива на Асоциация „Докосни дъгата” създадоха клипа „Агресия” с участието на футболисти от Арда.
 
Тренировката се превърна в тържество на спортсменския дух. На него освен Ангел Стойков и легендата Георги Димитров-Джеки, присъстваха още президентът на Арда - Петър Пешев, старши треньорът Стойчо Стоев, председателят на Областният футболен съюз Тургай Али, директорката на Езиковата гимназия Йорданка Чавдарова и др.
 
"Приемете искрени поздравления, че протягате ръка на благородната инициатива „Да на спорта, не на агресията“ от мое име и лично от страна на президента на Българския футболен съюз Борислав Михайлов.
 
 
Посланията, които изпращате към младите и към цялата общественост чрез участието си в кампанията, организирана от Асоциация „Докосни дъгата“ и Министерството на младежта и спорта – за толерантност, приятелство, взаимно уважение и разбирателство, са ключови както за по-доброто бъдеще на младите хора в България, така и за всички, които по един или друг начин са свързани с развитието на спорта у нас. Можете да бъдете сигурен, че в лицето на Българския футболен съюз имате и винаги ще имате верен партньор за постигането на целите на тази похвална кауза", се посочва в поздравителния адрес на футболната централа. Приветствието бе поднесено от Ангел Стойков.
 
Той връчи купа от името на БФС на Пешев за приноса на ПФК Арда за развитието на спорта и подкрепата на проекта.

 

Министър Глушков пожела успех на участниците на ЕК по кикбокс в Пловдив

„Поздравявам организаторите на това престижно спортно събитие за професионализма“

Двама директори в БФС на престижен семинар на ФИФА

Кирил Котев и Лъчезар Димов ще представят България в Ирландия

Ръководството на БФС проведе среща с клубовете от юношеските групи

Вижте подробности

Предложиха Глушков за служебен министър на младежта и спорта

Вижте подробности

В Белград: Карамаринов се срещна с президента на Сърбия

Вижте подробности

Кралев посочи виновника за нереализираните физкултурни салони

Ето какво разкри той

Всички се обединиха срещу ПП/ДБ заради некадърната стратегия за спорта

Вижте подробности

Във Франция: Службите са готови да гарантират сигурността на Олимпийските игри

Вижте какво заяви вътрешният министър на страната Жералд Дарманен

Огромно признание за българския тенис!

Президентът на ITF връчи награда на България за развитието на детско-юношеския тенис

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки