Левски подкрепи европейската седмица на спорта

Инициативата цели да подтикне европейските граждани да бъдат активни през тази седмица и да останат активни през цялата година

Левски подкрепи европейската седмица на спорта

За четвърта поредна година ПФК ЛЕВСКИ се включва в Европейската седмица на спорта, която цели насърчаване на спорта и физическата активност.

Европейската седмица е инициатива на Европейската комисия, целяща да подкрепи въвеждането на нови дейности и едновременно с това да се опре на вече съществуващите и успешни начинания в европейски, национален, регионален и местен контекст. Кампанията, която се провежда в цяла Европа (#BeActive в социалните мрежи), има за цел да подтикне европейските граждани да бъдат активни през тази седмица и да останат активни през цялата година.

ЗАЩО?

Спортът и физическата активност допринасят значително за качеството на живота на европейските граждани. Въпреки това, в момента нивото на физическата активност е в застой и дори спада в някои държави. Европейската седмица на спорта е отговор на това предизвикателство. Липсата на физическа активност има отрицателни последици не само върху здравето на отделния човек и обществото като цяло, но води и до сериозни икономически загуби. Освен това, спортът има потенциал да бъде посланик за толерантност и гражданско съзнание в цяла Европа, както е и несъмнено средство за социално приобщаване.

КАКВА Е ЦЕЛТА?


Целта на Европейската седмица на спорта е да насърчава участието в спортна дейност и физическа активност и да повиши осведомеността, относно многобройните ползи от тях. Седмицата е за всеки, независимо от възраст, произход и ниво на спортна подготовка. Инициативата следва да обедини хората, публичната власт, спортните движения, организациите на гражданското общество и частния сектор.

КОГА?

Европейска седмица стартира на 23-и и ще продължи до 30-ти септември 2018 г. Участващите държави ще имат възможност да провеждат дейности и прояви на национално равнище до края на месеца.

ПФК ЛЕВСКИ за четвърта поредна година подкрепя кампанията, чиято цел е да вдъхнови европейците да #БъдатАктивни и чрез визуализация на хаштага на кампанията в своята страница https://www.facebook.com/levskiofficial/

Черно море призовава феновете си да се включат в благотворителна инициатива

За Великден, вижте какво пишат „моряците“

ПРЕКРАСНО! Ивет Лалова стана майка

Роди се Тиаго Колио

Щастливият Стоичков обяви, че ще става дядо за втори път

Малката му дъщеря Христина е бременна, а бебето ще се появи на бял свят през октомври

Скандал с изнасилване разтърси Висшата лига!

Двама футболисти са задържани от полицията

ЦСКА отбеляза Деня на Земята

„Благодарим на всички, които се включиха в нашата кампания и върнаха дрехи за рециклиране“

Райс защити половинката си, тя изтри всичко от мрежата

„Жена ми е любовта на моя живот и за мен няма начин тя да стане по-добра"

Каранга на парти преди Арда – ЦСКА

Вижте подробности

Григор преодоля страховете си и изкара книжка за яки мотори

Вижте подробности

Авто-мото изложбата "Ние сме България" се провежда този уикенд край Варна (СНИМКИ)

Събитието представлява вълнуващо изложение на автомобили, брандирани със символите и цветовете на България

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки