Челси спря победния марш на Ливърпул с фамозен обрат (ВИДЕО+СНИМКИ)

Страхотен Азар вдъхнови лондончани да покорят „Анфийлд“ за 6 минути

Челси спря победния марш на Ливърпул с фамозен обрат (ВИДЕО+СНИМКИ)

Отборът на Челси спря историческата серия на Ливърпул от седем победи в също толкова мача през настоящия сезон.

Това стана след обрат насред „Анфийлд“ и успех с 2:1 в мач от третия кръг на турнира за Купата на лигата в Англия.

По този начин мърсисайдци отпаднаха от надпреварата и останаха без победа срещу лондончани у дома от над шест години.

Двамата треньори направиха по цели осем промени сред титулярите си спрямо мачовете от Висшата лига през уикенда, като вратарят Симон Миньоле бе в стартовия тим на домакините за първи път от почти девет месеца, а официален дебют за тима записа новото попълнение Фабиньо.

В герой за гостите пък се превърна появилият се като резерва Еден Азар, който им донесе успеха с фамозен пробив и красиво попадение малко преди края. 

Иначе мачът бе двуостър и предложи много емоции, както и драма в края, защото Ливърпул имаше минимален аванс до 78-ата минута. 

Още в 17-ата пък Франсеск Фабрегас изведе майсторски Алваро Мората сам срещу, но Миньоле спаси, а при добавката испанският нападател от малък ъгъл прати топката на сантиметри от гредата.

Секунди по-късно стражът на Ливърпул отново трябваше да се намесва решително срещу Мората и го стори, за да запази нулевото равенство.

Домакините отговориха в 37-ата минута, когато дошлият това лято Набил Кейта отправи силен удар от границата на пеналта, ала вратарят на гостите Вили Кабайеро блесна със спасяване.

Още по-впечатляващо бе това на аржентинеца при следващата атака на Ливърпул, когато стражът демонстрира рефлекс, за да отрази удар с глава на Садио Мане.

Почивката дойде при резултат 0:0 и веднага след нея Даниел Стъридж не можа да се възползва от грешка на Челси, пропускайки сам срещу вратаря.

В ответното нападение на Челси пък бразилският национал Вилиан намери чудесно в пеналта Мората, ала испанецът не можа да улучи вратата с глава от непосредствена близост.

Така се стигна до 59-ата минута, в която Кейта стреля и Кабайеро спаси, но топката стигна до Даниел Стъридж и той с акробатична странична ножица откри резултата.

Челси изравни 20 минути по-късно, когато Емерсон бе точен с добавка, след която в сила влезе и системата VAR, защото имаше съмнения за засада.

Такава нямаше, след това Стъридж нацели напречната греда, а само шест минути след изравняването си стигнаха до пълен обрат след страхотен гол на Еден Азар.

Белгиецът влезе като резерва в 56-ата минута и в 85-ата направи фантастичен индивидуален рейд, след което с мощен шут по диагонала не остави шансове на Миньоле за крайното 2:1. 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Ливърпул: Миньоле, Клайн, Ловрен, Матип, Морено, Фабиньо, Милнър, Кейта, Шакири, Мане, Стъридж;

Челси: Кабайеро, Аспиликуета, Кристенсен, Кейхил, Емерсон, Фабрегас, Ковачич, Баркли, Моузес, Вилиан, Мората;

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки