Сензациите в пресата: Медици учат защитници на Левски как да ритат Мауридес, турци идват за Кабрал и Обертан

Напрежение заради билетите за ЦСКА – Левски, отбраната създава грижи на Стоянович, Верея чака Иса до неделя и още…

Сензациите в пресата: Медици учат защитници на Левски как да ритат Мауридес, турци идват за Кабрал и Обертан

Сензациите в пресата днес, четвъртък, 27 септември 2018 година:

„Меридиан мач“: Турци идват на дербито за Кабрал и Обертан

Турският Коняспор проявява интерес към крилото на Левски Жерсон Кабрал, разкриха от „Герена“. Комшиите ще пратят свой хора в събота на стадион „Васил Левски“, за да гледат играта на национала на Кабо Верде в дербито с ЦСКА. От Коняспор се надяват с Кабрал да направят втори „син“ удар, след като преди година привлякоха Мехди Бурабия. Французинът беше купен за около 500 000 евро, а след това продаден.за 5 пъти по-висока сума в Серия А на Сасуоло. Припомняме, че около трансфера на Бурабия в Турция имаше сериозен скандал, след като халфът отказа да играе за Левски, оправдавайки се с отношението на „сините“ феновете към чужденците. Реално обаче Мехди беше впечатлен най-вече от заплатата, предлагана му от Коняспор. Както вече съобщихме в събота на Националния стадион ще има и скаути на друг турски клуб - Касъмпаша. Доскорошният лидер в елита на комшийското първенство праща свой хора за звездата на Левски Габриел Обертан. Припомняме, че договорът на французина със „сините“ изтича в края на сезона. Това значи, че ако преговорите за нов контракт не се развиват добре, ще е в интерес на Левски Обертан да бъде продаден през зимната пауза. Скаутите на Касъмпаша, където към днешна дата играе родният национал Страхил Попов, ще бъдат доведени в България от мениджъра Несим Нешадов. 

„24 часа“: Напрежение заради билетите за дербито, феновете на ЦСКА очакват контузия на Мауридес

Леко напрежение бе създадено около билетите за вечното дерби, след като някои от порталите, в които може да бъдат купени, не работеха нормално. След това обаче нещата се оправиха и продажбите тръгнаха нормално. В деня на мача билети няма да се продават, защото по традиция той бе определен като високорисков от полицията. Феновете на ЦСКА пък очакват нова провокация на мача, както се случи с Фернандо Каранга в последното вечно дерби миналия сезон. Тогава Тиам си изкара червен картон със зверско нарушение срещу нападателя и го извади още в средата на първото полувреме, което ликвидира и шансовете за някакъв обрат в полза на ЦСКА за купата, след като първият двубой завърши 2:0 в полза на „Левски“. Твърди се, че във форум на фенове на „сините“ отново е написано, че в момента Тиам и Белаид тренирали специални атаки срещу Мауридес, като за целта на секретни занимания имало чучела. Те получавали дори наставления от медицинско лице къде да ритат, за да изкарат най-бързо нападателя от игра. В момента обаче ЦСКА разполага с още двама класни нападатели освен Мауридес, като там могат да играят Евандро и Али Соу, които донесоха и успеха с 2:0 за купата над „Монтана“. Миналия сезон освен Каранга нямаше класна резерва.

„Тема спорт“: Защитата създава грижи на Стоянович за дербито

Треньорът на Левски Славиша Стоянович има сериозна дилема преди съботното дерби с ЦСКА. Колебанията на специалиста за състава са свързани най-вече с това на кого да заложи в центъра на защитата. Ситуацията при вековете е ясна - на терена ще са сърбинът Милош Цветкович и капитанът Иван Горанов. За две места в центъра на ариергарда пък спорят трима играчи - Давид Яблонски, Холмар Ейолфсон и Аймен Белаид. Опция за там е и взетият в началото на септември от Витория Сетубал Нуно Рейш. Португалецът обаче все още не е напълно в час с комуникацията със съотборниците си и затова най-много да седне на пейката. Изненадващо или не - от началото на сезона единствено Аймен Белаид от бранителите на Левски е бил на терена във всичките 9 шампионатни срещи. Той игра два пъти като ляв бек и 7 като централен защитник. В 5 от случаите, в които бе в центъра на отбраната, Аймен бе партньор на Холмар Ейолфсон, а в два от тях - на Давид Яблонски. Тунизиецът с френски паспорт бе и единственият от изброените, който получи почивка и въобще не попадна в групата за двубоя от 1/16-финалите за Купата на България срещу Атлетик Куклен (6:0). Такава получиха още Габриел Обертан, Жерсон Кабрал и Станислав Костов - хора, считани за сигурни титуляри в съботния сблъсък.

„Меридиан мач“: Пълна мистерия с нов в Славия
Славия привлече в началото на септември хърватският халф Дени Валентич-Бара. За този футболист в интернет няма почти никаква информация. Знае се само, че някога е бил в скромния хърватски Цибалия Винковци. „Има някакви проблеми с неговата документация. Все още не знам кога ще бъде уреден и ще мога да разчитам на него. Дано да стане другата седмица“, коментира наставникът на „белите“ Златомир Загорчич. Другите две последни нови попълнения на Славия - Тейнур Марем и Стефан Ашковски, отдавна бяха картотекирани в БФС. Македонецът дори дебютира при нулевото равенство с Ботев (Пд) в София, докато бившият футболист на Лудогорец все още чака първия си мач за „белите“.

"Тема Спорт": Верея чака отговор от Иса до неделя

Верея ще привлече поне още двама футболисти. "Тема Спорт" разбра, че новата управа на клуба е отправила предложение за договор към нападателя Исмаил Иса, който от няколко седмици тренира с отбора. Той е поискал срок до края на тази седмица да отговори. Таранът все още не е сигурен дали иска да подсили раздирания доскоро от проблеми Верея. С идването на новите собственици, които се пазят в пълна анонимност, но се говори, че са руснаци, обаче се очаква финансовото положение да се стабилизира. Иса игра за Верея и през миналата есен, след което през пролетта премина в Дунав. Договорът му с русенци изтече, а въпреки уверенията, че ще започне подготовка с отбора, Иса така и не се появи отново на Градския стадион. В същото време стана ясно, че до петък във Верея ще пристигнат двама или трима чужденци на проби. Те имат паспорти от Европейския съюз и играят на постовете офанзивен халф и централен нападател. Очаква се поне един от тях да подпише с Верея. Треньорът Небойша Миличич обаче ще има последната дума дали да бъдат привлечени.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки