Сензациите в пресата: БФВ отлага с месец решението за Гибона

Мицански подписал със Славия за 2 години, Лудогорец преотстъпва Панов през зимата

Сензациите в пресата: БФВ отлага с месец решението за Гибона

Най-интересните теми от пресата у нас днес, 29 септември:

 

„Тема спорт”: БФВ отлага с месец решението за Гибона

 

Ръководството на Българската федерация по волейбол ще вземе решение относно това дали да предложи нов договор на Пламен Константинов да остане начело на националния ни тим в края на октомври. Вчера Управителният съвет на централата не се е събрал, но по информация на „Тема спорт" Гибона е имал разговори с хора от федерацията. Те обаче не са били конкретно насочени към това дали ще продължи да води България и след Нова година. Членове на УС на БФВ съобщиха, че ще се съберат в края на октомври, когато вече ще изискат от двамата национални селекционери - Константинов и Иван Петков, отчет за свършената работа тази година и получените резултати, съответно от световните първенства за мъже и жени. Мондиалът при дамите в Япония започва днес сутринта и ще приключи на 20 октомври. Едва след неговия край ще има и яснота по казуса за нов треньор в мъжкото направление. Не се очаква да има смяна на Петков при дамите предвид отличното представяне на лъвиците през лятото в Европейската лига и класирането за Лигата на нациите догодина.

 

„Тема спорт”: Мицански подписал със Славия за 2 години 

 

Нападателят Илиян Мицански вече официално е футболист на Славия. За привличането на футболисти разкри старши треньорът на белите Златомир Загорчич след мача с Пирин в Благоевград за Купата на България. Вчера босът на Славия Венцеслав Стефанов обяви пред "Тема спорт", че договорът на нападателя е за две години.

"Разбрахме се бързо. Надявам се да сме си полезни взаимно. Ние да му помогнем да възроди кариерата си, той да ни помогне в битките за първенството и купата. Безспорно качествен нападател. Ще му трябва сигурно малко време. Няма да има проблем с картотекирането му. За игра - трябва да питате Загорчич. С Димитър Рангелов нещата пропаднаха. Няма да се връща в Славия", обяви президентът на белите.

В последно време Мицански водеше подготовка с Вихрен Сандански, като се очакваше да подсили родния си тим, който през лятото рита в някои контроли. Нападателят не е играл официален мач от април 2017-а, когато носи екипа на полския елитен Корона Киелце, а преди това рита за Левски. Дълго време Мицански лекуваше тежка контузия. Вероятността нападателят да играе още в мача с Ботев Враца в понеделник е малка.

 

„Тема спорт”: Томаш вкара в групата на Берое капитана на старшата

 

Капитанът на Берое до 19 г. Стоян Иванов ще пътува с представителния отбор за гостуването на Дунав в неделя, разбра "Тема спорт". Той е попаднал в групата за срещата. Иванов е обещаващ вътрешен халф, който е роден на 14 май 2001 г. Младият полузащитник е част от школата още от 2008-а. Любопитното е, че той е бил на проби в английския Лестър през 2017 г. В Берое пък приемат със задоволство жребия за 1/8-финалите за купата, въпреки че се падна тежък съперник в лицето на Ботев Пд. "Двубоите с Ботев винаги са доста интересни и привличат висок интерес от страна на зрителите. Хубавото е, че сме домакини, което ще е добре за нас и от финансова гледна точка. Очакваме с нетърпение двубоя, но дотогава има доста време", коментира спортният директор на Берое Валентин Грудев.

 

„Тема спорт”: Лудогорец преотстъпва Панов през зимата

 

Десният бек на Лудогорец Цветомир Панов може да бъде преотстъпен в друг тим през зимата. Бранителят не получи картотека за мачовете от груповата фаза на Лига Европа, като рядко хваща ръка от Пауло Аутуори. По желание на бразилския специалист играчи от първия тим на този етап почти не се използват от дубъла. Така за Панов остават малко шансове за изява. В сряда той игра в мача с Несебър за Купата на България. Десният краен защитник подписа с Лудогорец през февруари, преди мачовете с Милан за Лига Европа. Той бе взет от Ботев Пловдив. Според запознати сред опциите за преотстъпване е футболен клуб Централен спортен клуб на Армията 1948. Това обаче ще се случи само ако воденият от Петко Петков отбор все още е в битката за промоция.

 

Жените на България до 18 г. поемат към Гърция

Тимът на Антонина Зетова във Втора група

Волейболистките на Левски взеха бронзовите медали

„Сините“ спечелиха малкия финал със Славия

Марица е на победа от 10-а поредна титла

„Жълто-сините“ с втори пореден успех срещу ЦСКА

Марица се точи за 10-а поредна титла

Пловдивчанки срещат ЦСКА на финала

ЦСКА води с 12:5 срещу Левски във финалите

Преди финалния плейоф за титлата

Тони Зетова: Искам да се борим със силните

Положително беше желанието за игра на всички момичета, обяви селекционерът

Легендарен разпределител спря с волейбола

Надявам се бъдещето да ми е свързано с Нефтохимик, каза Иван Станев

България се класира за финалите на Евро 2024 по волейбол за жени до 18 години

Oтлично представяне на нашите момичета

Левски е на финал в родното първенство по волейбол след 10 години пауза

"Сините" елиминираха шамиона Нефтохимик

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки