Играчи за над 500 млн. евро на пейката в Реал М – Атлетико М

Дербито на Мадрид третият най-скъп мач в историята

Играчи за над 500 млн. евро на пейката в Реал М – Атлетико М
221-то дерби на Мадрид между Реал и Атлетико на "Бернабеу" ще бъде третият най-скъп мач в историята, спрямо цените на играчите, които ще бъдат на терена.
 
Стойността на футболистите в групите на двата тима е малко над 1,2 милиарда евро, спрямо данни от елитния германски сайт "Transfermarkt".
 
Тъй като наставниците Жулен Лопетеги и Диего Симеоне трябва да изберат само 11 души от своите отбори, с които да започнат срещата, на скамейките на "белите" и "червено-белите" ще останат състезатели с обща стойност повече от половин милиард евро.
 
Най-голямото име, което пропуска сблъсъка, разбира се, е това на плеймейкъра на "кралете" Иско Аларкон, който през седмицата се подложи на операция от апендицит. Според "Transfermarkt" сумата, на която е оценяван испанецът, е 75 млн. евро.
 
Иско ще бъде аут от игра до края на октомври, като надеждите са, че ще се върне на терена за първото "Ел Класико" за сезона срещу Барселона (28 октомври).
 
Друг голям отсъстващ за "белите" е левият бек Марсело, който получи травма при поражението от Севиля (0:3) преди няколко дни. Цената на бразилеца е около 60 млн. евро. Той трябва да бъде на линия до две седмици.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки