СРАМ: Жозе и Юнайтед с най-слабия старт във Висшата лига (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Чуковете“ удариха мощно стола на Жозе с 3:1 в Лондон

СРАМ: Жозе и Юнайтед с най-слабия старт във Висшата лига (ВИДЕО+СНИМКИ)

Манчестър Юнайтед регистрира най-слабия си старт в английската Висша лига след изиграването на първите седем кръга, след като загуби с 1:3 от Уест Хем в Лондон.

За последно „червените дяволи“ са имали едва 10 точки след седем мача през сезон 1989/90, когато пред уволнение бе легендарният сър Алекс Фъргюсън.

Поражението идва слага край на безспорно най-тежката седмица и на Жозе Моуриньо като треньор на тима, който във вторник отпадна от Купата на лигата след срамна домакинска загуба с дузпи от втородивизионния Дарби Каунти, след като два дни преди това не можа да бие вкъщи новака Уулвърхемптън – 1:1.

Това доведе до скандал на тренировка между треньора и рекордната клубна покупка Пол Погба, който днес бе титуляр и остана на терена до 70-ата минута, но не показа, че заслужава да е на терена. 

Уест Хем от своя страна започна вихрено двубоя, защото бе на другия полюс след равенство 0:0 с Челси и погром с 8:0 за Купата на лигата над Макълсфийлд.

„Чуковете“ поведоха още в петата минута, когато Пабло Сабалета откри резултата, макар и след засада.

Изненадващата защитна тройка на гостите в лицето на Крис Смолинг, Виктор Линдельоф и Скот Мактоминей имаше трудности в началните минути, но впоследствие Юнайтед изравни играта и в 23-ата минута удар на Ромелу Лукаку с глава срещна гредата.

В 39-ата минута Моуриньо бе бесен на тъчлинията, след като Мактоминей бе повален от Масуаку в наказателното поле. 

Две минути преди края на полувремето Уест Хам удвои аванса си с голяма доза късмет. Силен удар на Ярмоленко се отби в тялото на Линдельоф и не остави шансове на Де Хеа.

Моуриньо реши да не прави промени на почивката и започна второто полувреме със същата схема. Юнайтед правеше опити да вземе контрол върху случващото се на терена, но в атаките на тима липсваха идеи, а и се допускаха прекалено много грешки. 

Промяната дойде в 57-ата минута, когато на терена се появи Рашфорд на мястото на Линдельоф. След влизането на английския национал “червените дяволи” изглеждаха далеч по-офанзивно настроени и започнаха да притискат съперника.

В 64-ата минута Ашли Йънг центрира чудесно отдясно и намери непокрит Маруан Фелайни, който стреля добре с глава, но Лукаш Фабиански се намеси блестящо и спря топката на голлинията.

Юнайтед все пак успя да намали в 71-ата минута, когато резервата Маркъс Рашфорд засече майсторски с пета центриране от корнер на близката греда и матира вратаря на домакините.

Гостите тръгнаха да изравняват, но се откриха прекалено и след една отлична контраатака Уест Хем успя да вкара трети гол чрез Марко Арнаутович, изведен отлично сам срещу Де Хеа от капитана Марк Нобъл.

Така в крайна сметка Уест Хем стигна до трите точки и вече има седем в своя актив, със само три по-малко от Юнайтед, а на „Олд Трафорд“ ще трябва да решат как да се справят с хаоса и игровата криза в отбора. 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Рио Фърдинанд каза от какво зависи бъдещето на Тен Хаг

Вижте какво заяви легендата на Манчестър Юнайтед

Президентът на ПСЖ отново скочи срещу Суперлигата

"Попитах президента на Барселона кога ще се откажат от тази глупава идея"

Шави: За 3 минути се разбрахме да остана

Вижте какво заяви треньорът на Барселона

Пеп: Де Дзерби върши изключителна работа в Брайтън

"Те имаха доста проблеми и важни футболисти бяха продадени"

Потвърдено: Рангник с оферта от Байерн

Вижте какво разкри спортният директор на Австрийската футболна федерация

Капитанът на Ливърпул отписа титлата

Вижте какво каза Върджил ван Дайк

Критиките са част от ежедневието в Манчестър Юнайтед

Думи на Бруно Фернандеш

Уникална психология! Анчелоти лъже играчите на Реал М

Вижте подборности

Клоп се извини на феновете

Вижте какво каза треньорът на Ливърпул

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки